|

TÜRGEV’i tehdit olarak gördüler

TÜRGEV’in, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü TÜRGEV, inancını, tarihini, kültürünü bilen, sorgulayan, öğrenen, üreten şuurlu gençler yetiştirmek istiyor. Vatanına bağlı, milletine sevdalı gençler yetiştirmek istiyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:11 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) ATO Congresium’daki TÜRGEV’in 6 ilde yaptırdığı 8 yeni yurdun açılış törenine katıldı. Erdoğan, paralel yapının 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde milli kurumlarla birlikte TÜRGEV’in de hedef alındığını belirterek, özetle şunları söyledi:

TÜRGEV, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedeflerinden biri oldu. Kendi kurdukları ankebut sistem için, güneydeki sevdikleri ülkenin, özellikle de ikamet ettikleri yerdeki destekçilerinin çıkarları için TÜRGEV’i bir tehdit olarak gördüler. 

HAZMEDEMEDİLER

Gerçekten de TÜRGEV onlar için bir tehditti. Çünkü TÜRGEV, inancını, tarihini, kültürünü bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten şuurlu gençler yetiştirmek istiyor. Vatanına bağlı, milletine sevdalı gençler yetiştirmek istiyor. Bunu hazmedemediler. Halbuki onlar kayıtsız şartsız kendilerine tabi bir nesil istiyorlar. Yani biri ak diyor diğeri kara. Böyle olunca anlaşabilmeleri elbette mümkün değildi. Nitekim olmadı. 

MİLLETİN TOKADINI YEDİLER

Paralel yapı, kurban, zekat diyerek topladığı paraları Türkiye aleyhindeki partilere aktardı. Karın tokluğuna çalışan insanların emeklerini karanlık güçlerin malzamesi yaptılar. Sonunda kendi elleriyle kendi kuyularını kazdılar. Milletin tokadını yiyip yerlerine oturdular. Milletimiz bunları gönlünden sildi. 

DAHA ÇOK MÜCADELE

Hiçbir yerde, bu yapının ortadan kalkmasıyla, herhangi bir hizmetin kesintiye uğramasına izin vermeyeceğiz. Millet, vatan ve geleceğin teminatı çocuklar için buna mecburuz. MEB öncülüğünde tamamen sivil yapıya sahip “Maarif Vakfı” adında bir vakıf kuruldu. Oralardaki eğitim hizmetlerini bu vakıf yürütecek. Böylece yurtdışında ne olacak sorusu cevabını buldu.

AYAKLARIYLA TESLİM OLDULAR

Meseleyi benim kişisel bir meselem gibi göstermeye çalışanlar bu yapının kendilerinin de düşmanı olduğunu biliyorlar. ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ diye yanında oldukları yapı, darbe teşebbüsünde başarılı olsaydı hepsini esir alacaktı. Şantajla, kasetle, montajla, dinlemeyle esir alacaktı. Biz aslında Türkiye ile birlikte, milletimizle birlikte onları da bu büyük tehditten kurtardık. Ama gittiler kendi ayaklarıyla o yapıya teslim oldular.

BU NASIL ÇARPIK BİR İLİŞKİ

İşte günlerdir gazetelerde çarşaf çarşaf yaşanan rezillik yayınlanıyor. Biri diğerine montajlı, dublajlı kasetler veriyor, öteki ona biatını bildiriyor. Arada birbirlerini tehdit etmekten, hakaret etmekten geri durmuyorlar. Bu nasıl hastalıklı bir ilişkidir? Bu nasıl çarpık bir ilişkidir? Ama her iki tarafa da yakışır. Çünkü cibilliyetlerinin gereği bu. Varsın onlar kendilerine icazetli şakirtler yetiştirsinler, varsın onlar ‘inadına dekolte, inadına mini etek’ diye feveran etsinler.

Tek sığınak Pensilvanya

"Dün, yok etmek için üzerine saldırdıkları TÜRGEV burada hamdolsun, işte burada’’ diyen Erdoğan, ‘’Onların ise Pensilvanya’dan başka sığınacak yerleri, kendilerini kabul edecek kapıları kalmadı. Buyrun şu anda Pensilvanya’nın ikinci yakalama emri çıktı. Beraber kontak kurdukları kişilerin yakalama emirleri çıkıyor. Ne oluyoruz, nereye gidiyor bu iş? Şimdi 17-25 Aralık’ın sırları ortaya çıkmaya başladı, görüyoruz. Türkiye’de kendilerine payandalık yapan, yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. Millet asla onlara bu ülkenin kaderini teslim etmez, bu ülkenin yönetimini teslim etmez, bunu böyle bilsinler’’ diye konuştu.


8 yeni sıcak yuva

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Antalya’da yapımı tamamlanan 8 yeni yurdun açılışı gerçekleştirildi.

Ankara’da TÜRGEV’in organizesinde gerçekleşen törende Erdoğan, eşzamanlı olarak açılışların yapılacağı illere bağlandı. Telekonferans yöntemiyle kurulan bağlantılarla kurdeleler kesildi. İstanbul’da Şişli Mihri Hatun Kız Öğrenci Yurdu ile Maltepe’deki Yıldız Hasoğlu Kız Öğrenci Yurdu olmak üzere iki yurt açıldı. Açılışa başta İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ile siyasiler, vakıf yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Bilal Erdoğan, “Emek veren, bu işin gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin de çalışmaların hakkını vermelerini ve daha iyi yarınlar için özgüvenle uğraş vermelerini koşturmalarını istiyoruz. Yeni yurtlarımız öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu. İstanbul'daki 2 yurtta 257 öğrenci kalacak.

Üniversite olan her şehre yurt

TÜRGEV, kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa ve Antalya’da dün açılışı yapılan yeni yurtların ardından, üniversite bulunan diğer şehirlerde ve yurtdışında da yurt açmayı hedefliyor. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, Akalın, “Şu anda kapasite olarak 4 bin 700 öğrenciyi misafir edebilir durumdayız” dedi. Akalın, “Bu sene de Doğu’da, Batı’da ve Karedeniz Bölgesi’nde yeni yurtlar açmayı planlamaktayız. Buna ilave olarak, ABD’de, Londra’da ve Almanya’da da devam eden çalışmalarımız var” diye konuştu.


Doğum günü sürprizi

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun doğum günü. AK Gençlik Kolları içindeki ‘AK Gönüllü Gençler’ Erdoğan ve Davutoğlu için içersinde Yeni Türkiye vurgusu olan sürpriz bir klip hazırladı. Klipte Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun birlikte verdiği Yeni Türkiye mesajlarının yer alacağı bildirildi. Gençler tarafından üç ay içersinde tamamlanan sürpriz doğum günü videosunun bugün sosyal medyada  yükleneceği belirtildi.

#Tayyip Erdoğan
#TÜRGEV
#ATO Congresium
#açılış
9 yıl önce