|

Türk çocuklar gay ailelere verildi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ''ın ''Avrupa''da 4 bin Türk çocuğu Hıristiyan ailelere verildi'' sözlerinin ardından ilginç bir iddia da TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün''den geldi.

Aa
00:00 - 14/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 09:37 - 14/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Türk çocuklar gay ailelere verildi
Türk çocuklar gay ailelere verildi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Avrupa'daki göçmen çocukların sorunları ve velayet hakkı konusunda yürütülen izleme dosyası sunuldu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün göçmen çocukların sorunları konusunda insan hakkı ihlalleri yaşandığını ifade ederek, çocukların basit idari kararlarla alınarak, bambaşka kültürde olan ailelere verildiğini söyledi. Üstün, ''Bunların sayısı şu anda minimum 5 bin ama bunun 9 bine kadar olduğu söyleniyor'' dedi.

Komisyon başkanı Üstün, Belçika'da bir Türk ailenin 3 çocuğunun alınarak ''gay ailelere'' verildiğini, çocuklardan 2'sinin uzun mahkeme sürecinden sonra alındığını, biri için ise hala yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.

Komisyonda, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk kökenli ailelerin gençlik dairelerinin, çocuk koruma tedbiri uygulamalarından kaynaklı sorunlarının araştırılması amacıyla söz konusu iddiaların yoğun olduğu ülkelere heyetler gönderilmesi ve yerinde inceleme yapılarak bir rapor tanzim edilmesi önerisi kabul edildi.

Üstün, farklı ülkelere, farklı heyetlerin gideceğini, bunun bir saha çalışması olduğunu belirterek, ''İlkini 17 Nisan 2013 gibi düşünüyoruz. Çünkü 17 Nisan 2013'te Neonazi cinayetlerinin ilk duruşması yapılacak Almanya'da. Biz daha önce almış olduğumuz karar gereğince hem o yargılamaları izlemek için Almanya'ya gideceğiz, gitmişken bu olayları da incelemek istiyoruz'' diye konuştu. 

11 yıl önce