|

Türkiye arenası

Ankara Arena bugün tarihi anlara şahitlik ediyor. Halkın seçtiği ilk, Türkiye'nin ise 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde veda konuşması yapacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hem genel başkanlık hem de başbakanlık için ilk sınavını verecek

İlhan Toprak
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:26 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Türkiye arenası
Türkiye arenası

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Arena spor kompleksinde yapılıyor. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurup 12 yıl boyunca iktidar yaptığı partisinden resmen ayrılacak. Onbinlerce insanın hem liderine veda edeceği hem de yeni genel başkanına sahip çıkacağı kongrede Erdoğan tarihi bir konuşma yapacak.

2001 yılında kurulan ve Erdoğan liderliğinde kesintisiz 12 yıl iktidarda kalan AK Parti, tarihinde ilk kez olağanüstü bir kongre yapacak. Tarihi kongrede Ahmet Davutoğlu saat 09:40'ta salona gelecek. Davutoğlu'ndan hemen sonra ise Başbakan Erdoğan salona girecek. Öncelikle salon dışındaki vatandaşlara hitap etmesi beklenen Erdoğan, daha sonra Ankara Arena'da bir konuşma yapacak. Türkiye'nin demokrasi yokuşunda aldığı yoldan 12 yıllık AK Parti iktidarına kadar geniş bir perspektifte yapacağı konuşmada Erdoğan, aynı zamanda Parti teşkilatıyla da vedalaşacak.

40 BİN KİŞİ GELİYOR

Tarihi kongrenin yapılacağı salonda detaylara ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, davetli listesinin 3 bin kişi olduğunu bildirdi. Siyasi partilere, STK'lara, çatı kuruluşlara, işçi ve memur sendikalarına, işveren sendikalarına davetiye gönderildiğini belirten Çelik, Ankara hariç diğer illerden 1020 adet otobüsle 40 bin kişinin kongre için geleceğini aktardı. 'Yurtdışından misafirlerimiz var. Olağanüstü kongre olduğu için yurtdışından davetlerimiz sınırlı oldu. Kendiliğinden katılım beyanında bulunan misafirlerimiz olacak. 100'ü dışarıdan olmak üzere teknik ekipleriyle beraber kongreyi 900 gazeteci takip edecek' diyen Çelik, kongre için hazırlanmış filmlerin gösterileceğini belirtti.

ÜYELİKLER DÜŞER

AK Parti'de genel başkan değişimiyle birlikte Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliklerinin otomatik olarak düşeceğine işaret eden Çelik, genel başkan ve başbakan seçilmesi beklenen Davutoğlu'nun kendi ekibini kuracağını kaydetti. Bu arada salonda sabah saatlerine dek sürmesi beklenen hazırlık çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor.


10 yıl önce