|

Türkiye aslanca konuşmaya başladı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin 3’üncü Olağan Genel Kurulu’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Osmanlı Türkçesi’ni kast ederek, “Türkiye kedice konuşmayı bıraktı, aslanca konuşmaya başladı. Bunu bilin” dedi.

Yeni Şafak
14:27 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 12:30 - 21/12/2014 Pazar
IHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 3’üncü Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Kurula Bakan Güllüce'nin yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, genel kurul üyeleri ve davetliler katıldı. Bakan Güllüce yaptığı konuşmada, milleti var eden ana unsurların başında dil, din ve tarih şuuru geldiğini belirterek, “Bir düşünür diyor ki bunları alırsanız o millet kadavra olur. Allah bu milleti kadavra olmaktan muhafaza eylesin. Ama kadavra etmek içinde çok ciddi çabalar olduğu da kesindir. Devletler, kültür milinin üstünde dururlar. Bütün dengeler kültür milinin üstündedir. Karlofça’dan beri bana göre bir kendinden kaçış, bir kendinden olmama bir çaba içerisinde olan bir ülkedeyiz. Alija’nın bir sözü vardır. Alija, ‘Batılıların zaferi teknolojide, bilimde gelişmiş olmaları değildir. Türkiye’de kendinden kaçan kendi ile kavgalı ve Batı’nın her dediğine doğru diyen bir nesil oluşturmaları Batı’nın en büyük zaferidir’ diyor. İşte bugün kavgayı görüyorsunuz. Niye kendimiz olalım dendiği zaman bakıyorsunuz koca profesörler, koca partiler, üniversite okumuş insanlar dalyana kalkıp kendimizden kaçmamız devam etsin diyorlar” dedi.


Konuşmasına aslan ile kedinin bir hikayesini anlatarak devam eden Bakan Güllüce, “Aslanı bir gün yakalayıp kedilerin olduğu yere koyuyorlar. Aslana sen kedisin diyorlar. Aslan da bir süre sonra kendisinin kedi olduğuna inanıyor ve kedilerle kedice konuşmaya başlıyor. Kediler diyor ki sen aslansın, neden bizimle aslanca değil kedice konuşuyorsun. Aslan da ben kediyim diyor. O sırada önüne büyük bir tekneyle su getiriyorlar. Aslan bakınca kendi resmini görüyor ve kapıları kırıp dışarı çıkıyor, ormanların kralı oluyor. Türkiye kedice konuşmayı bıraktı, aslanca konuşmaya başladı. Bunu bilin” şeklinde konuştu.

#idris güllüce
#çevre ve şehircilik bakanı
#türkiye dil ve edebiyat derneği
#çatladıkapı
9 yıl önce