|

Türkiye nota vermeli

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi''nde kabul edilen raporda PKK''lıların aktivist olarak kabul edilmesine tepki gösterdi. Vural, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, Avrupa Konseyi''ne tek bir cümle ile notasını nasıl ne şekilde olursa olsun tepkisini dile getirmelidir." dedi.

Cihan
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:38 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye nota vermeli
Türkiye nota vermeli

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM''de düzenlediği basın toplantısında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi''nde kabul edilen raporda PKK''lıların aktivist olarak nitelendirilmesini değerlendirdi. Vural, "Şu utanmazlığa bakın. Bir de Avrupa, demokrasi, insan hakları diye, Kophenag kriterleri diye düzmece belgeler düzenliyor ve bir terör örgütünü aktivist olarak değerlendiriyor. Ondan sonra da utanmadan, sıkılmadan Türkiye vatandaşları… Ne utanmazlıktır. Hemen Avrupa Konseyi nezdinde tüm girişimlerde bulunulmalı ve Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlıkla bağlı olanların Türk vatandaşı olduğu, PKK''nın bir terör örgütü olduğu ifade edilmelidir. Sanki Avrupa Konseyi değil, KCK- PKK Yürütme Konseyi." ifadesini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEYENLER İNSANLIĞIN YÜZ KARASI"

PKK''ya terör örgütü demeyenlerin insanlığın yüz karası olduğunu dile getiren Vural, şöyle devam etti: "Siz medeniyetin yüz karasısınız. Sizin bu medeniyet anlayışınız batsın. Bir terör örgütünü bir millete ve devlete karşı kahpece ve kalleşçe kullanan, kullanmak isteyen terör örgütünü masum göstermek isteyen bir zihniyet insanlığın da düşmanı bir zihniyettir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Avrupa Konseyi''ne tek bir cümle ile notasını nasıl ne şekilde olursa olsun tepkisini dile getirmelidir."

AK Parti''nin de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi''nin de meseleye aynı baktığını savunan Vural, "Soruyorum ey yüzsüzler, bu raporu yazanlar. Sizlere soruyorum. Serap mı çatışıyordu PKK ile, Güngören''de bomba atılan yerlerde insanlar mı çatışıyordu, Kumrular''da, Diyarbakır''da bombalanan insanlar PKK ile mi çatışıyordu? Türkiye Cumhuriyeti devleti PKK maşası ile emperyalistlerin hedefi haline gelmiştir. İddia ediyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini yöneten Başbakan ve onun kılavuzları Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini uluslar arası emperyalist bir komplonun tuzağına düşürmüştür, örümcek ağına düşürmüştür." şeklinde konuştu.

Basın toplantısında PKK tarafından öldürülen çocukların fotoğraflarını gösteren Vural, ''çözüm sürecini'' eleştirdi. Vural, "Bu çocukları kim öldürdü, kim katletti? Kirli, pis bir siyaset uğruna insanlarımızın, çocuklarımızın öldürülmesini meşrulaştıran ahlaksız bir siyaset. Bu siyaseti ayaklarımın altına alıyorum." dedi.

11 yıl önce