|

Türkiye sana gülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Kars’ta Et ve Balık Kurumu’nun adını değiştireceğini söylediğini belirterek, “Bu kurum 2013 yılında Et ve Süt Kurumu olarak değişti. Şimdi Türkiye ona gülüyor. Siyasetçi bu kadar yalancı olur mu? İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:34 - 3/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Kars ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde onbinlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, “7 Haziran'da bunlara bir ders verin” dedi. Erdoğan, konuşmalarında özetle şunları söyledi:


Ülkemde 78 milyon hepsi tek millet. Hiçbir kavmin bir diğer kavme üstünlüğü yoktur. Ülkemizde maalesef iki parti var ki bunların bir tanesi siyasi Kürtçülük, bir tanesi de siyasi Türkçülük yapıyor. Ben diyorum ki 7 Haziran'da sandıklarda bunlara bir ders verin. Çünkü bunlar bizi bölüyorlar. Ayrımcılıklarına fırsat vermeyelim.



1-2 TANE SEMBOLİK BAYRAK


Son günlerde terör örgütünü arkasına alan malum parti mitinglere 1-2 tane sembolik Türk bayrağı getiriyor, bunun dışında, bu milletin değerlerine ters, değerleriyle çatışan, bayrağımıza alternatif birçok bayrakla dolu. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu, böyle saçmalık olur mu? Bunlarla bizi aldatacaklarını sanıyorlar, işte 7 Haziran bunun için ayrı bir fırsat.



2013'TE İSMİ ZATEN DEĞİŞTİ


Ey Kılıçdaroğlu, bu ülkenin siyasetçisi olmayı, başkalarının değil bu ülkenin çıkarları için çalışmayı öğrenene kadar bu millet sana da itibar etmeyecek, bunu bilesin. Dün buradaydı galiba. Burada (Kars) ne dedi? 'Et ve Balık Kurumu'nun adı Et ve Süt Kurumu' olacak dedi. Bu kurum, 2013 yılında, Et ve Süt Kurumu olarak başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik.





İNŞAATINA BAŞLANIYOR


(Değişikliğe ilişkin kararın yer aldığı Resmi Gazete'yi göstererek) Siyasetçi bu denli yalancı olur mu? Bunun yanlışlarını düzeltmekten bıktım. 'Et kombinası kuracağız Kars'a diyor. Bu yıl kombina inşaatına başlanacak, 15 gün içinde ihaleye çıkılıyor. Bitmedi. Bir de biliyorsunuz son günlerde 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın klozetler, altın kaplama klozetler var' dedi. 'Eğer Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın klozet varsa gel, gör, ben hemen cumhurbaşkanlığını bırakacağım' dedim. Ancak yoksa, sen bunu ispat edemezsen, orada göremezsen, şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin?



KLOZET KAPAĞI POLEMİĞİ


Zaten bu CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykal'ı gitti ziyaret etti, 'aday olmayacağım' dedi ertesi günü aday oldu. İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık. Haberin olsun, dün Kars nasıl güldüyse tüm Türkiye sana gülüyor. Ufku, klozet kapağının ötesine geçemeyenler, memleketin yönetimine talip.



Kandil'in milliyetçisi


Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren tırları durdurarak ihanet içine girenleri adalet önüne çıkardık. MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi. Esed'in milliyetçisi, Pensilvanya'nın milliyetçisi, Kandil'in milliyetçisi.



Üst akıl istediği için Amerika'da


Bu vatanın üzerinde operasyon düzenleyenlerin, ameliyat düşünenlerin karşılarında milleti, TSK'yı ve emniyeti bulacağını belirten Erdoğan, “Şimdi bir tane paralel devlet çıkmış. Şu anda bölücü terör örgütünün desteklediği partiyle iş tutmuşlar. Nerede, kim daha güçlüyse onunla iş tuttular. Niye Amerika'ya gittin? Üst akıl… Yönetilme meselesi ama yönetenler var, onlar böyle istediği için orada. Bunlar devleti ele geçirmek istiyorlardı. Biz de anlamadık, aldandık; yoksa bunların 40 yıllık geçmişini hamdolsun son anda durdurma fırsatını yakalayamazdık” dedi.



Can Dündar'a suç duyurusu




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, “gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.



GERÇEĞİ AYKIRI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, “gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verildiği” belirtildi. Dilekçede, Dündar'ın, “paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım tırlarını, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, hukuka aykırı bir biçimde tırları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği” bildirildi.



KAMU DAVASI TALEBİ


Dündar'ın “gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlayarak adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını işlediği” de savunularak, kamu davası açılması talep edildi.



İftira davası


Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik iddialarıyla ilgili 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun “gerçek dışı iddia ve ithamları ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı” vurgulanarak, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman kişilerin uluslararası metinler, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlıklarının ihlal aracı olarak kullanılamayacağı kaydedildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun beyanlarıyla ilgili, “mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve Erdoğan'a iftira attığının tesbit edilmesi” istenerek, 100 bin liralık manevi tazminat ile Kılıçdaroğlu'nun kınanması ve basın yoluyla yayınlanması talep edildi.



#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kılıçdaroğlu
#seçimler
#ak parti
#chp
9 yıl önce