|

Türkiye'den Papa'ya statü gereği Albea reddi

Papa Farcesco,Türkiye ziyareti için ilginç bir istekte bulundu. Binmek istediği aracı seçen Papa İtalyan Fiat'ın Albea marka aracını istedi. Fakat Türkiye, Cumhurbaşkanı statüsünde olan Papa'nın talebini geri çevirip lüks araç tahsis edilecek. Papa, Vatikan Temsilciliği’nin Şişli’de bulunan ikametinde kalacak. Etrafta kuş uçurulmayacak.

Yusuf Doğan
16:31 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 16:51 - 25/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Katoliklerin Ruhani Lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Farcesco, 28 Kasım’da gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında, zırhsız İtalyan marka araba istedi ve Albea modelini tercih etti. Fakat bu talebi geri çevrildi. Papa statü gereği Cumhurbaşkanı olduğu için zırhı olmayan lüks bir araca binecek. Bu aracın da Mercedes marka olacağı belirtiliyor.


5 yıldızlı otelde kalmayacak


Papa Francesco ayrıca İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde konaklamayı da kabul etmeyerek Vatikan Temsilciliği’nin Şişli’de bulunan ikametinde konaklayacak. Papa Francesco, 28 Kasım’da saat 13.00’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na inecek, burada resmi törenle karşılanacak.


7 bin polis teyakkuzda 


Papa, ziyaretinin ikinci günü olan 29 Kasım'da, Ankara’dan hareketle İstanbul’a gelecek. Papa’nın İstanbul Atatürk Havalimanı’na indiği andan itibaren çok yoğun bir koruma tedbiri alınacak. Çevik Kuvvet ekipleri yol güvenliği alacak, koruma eskortları eşlik edecek. Papa’nın, Ayasofya ve Sultanahmet gezileri için tüm meydan da en az 800 sivil polis görev yapacak. Polisler 3 metre aralıklarla hareket edecekler. Papa’nın İstanbul ziyareti sırasında, yakın koruma, yol güvenliği, alan güvenliği gibi konularda en az 7 bin polis görev yapacak.

 

Kaldırım taşı dahi olmayacak


Papa’nın İstanbul ziyaretinde olası bir aksilik yaşanmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi de görev alacak. Sultanahmet bölgesinde yürütülen tüm inşaat çalışmaları durdurulacak. Kaldırımlarda bir tane dahi sökülmüş kaldırım taşı olmayacak varsa bu taşlar toplanarak bölge dışına çıkarılacak. Seyyar satıcı, hanutçu gibi sokakta satış yapan elinde poşet bulunan kişilerin de papa ziyareti sırasında Sultanahmet’e girmelerine izin verilmeyecek
#Papa Francesco Türkiye ziyareti
#Vatikan Temsilciliği
#Papanın bineceği araç
9 yıl önce