|

Türkiye'nin en büyük parkında 50 bin kişi yürüdü

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçe Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Yeşilvadi'de 50 bin kişinin katıldığı Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrasında konser düzenleyen Mustafa Ceceli ise konser alanındaki binlerce kişiyi coşturdu. Etkinliğe, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milletvekili adayları katıldı.

Yeni Şafak
10:57 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 08:07 - 19/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Türkiye'nin en büyük parkı Yeşilvadi ilk misafirlerini dev bir etkinlikle ağırladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Gençlik Yürüyüşü etkinliği düzenleyen Şahinbey Belediyesi, 50 bin kişinin katıldığı dev etkinliği Yelişvadi de gerçekleştirdi.



Etkinliğe, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili adayı Abdulhamit Gül, Milletvekili adayları Fikret Murat Tural, Menderes Karaduman, Canan Candemir Çelik, Hakan Tanrıöver ve davetliler katıldı. Yürüyüş için hazırlanan toplanma alanında bir araya gelen 50 bin kişi Bakan Mehmet Şimşek ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte yaklaşık 2,5 kilometre yürüdü. Yürüyüş, yine 8 bin kişilik kapasitesiyle Yeşilvadi de yer alan Türkiye'nin en büyük amfi tiyatrosunda son buldu.



“SİZLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Burada konuşan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, amfi tiyatroyu dolduran gençlere teşekkür ederek, gençlerin gelecek için ümit verdiğini söyledi. Gençlik haftası nedeniyle Türkiye'nin en büyük parkı Yeşilvadi de böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlatan Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:



“Sevgili gençler Şahinbey Belediyesi olarak hep sizler için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar sizler için 466 park yaptık 135 adet halı saha ve basketbol sahası sizlere ücretsiz tahsis edildi. Amacımız sizlerin rahat spor yapması. Her zaman yanınızdayız bundan sonrada yanınızda olmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz park bile başlı başına bir destan. Yeşilvadi Türkiye'nin en büyük parkı sizlere helalı hoş olsun. 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerine yapılan parkımızda 86 bin 500 metrekare biyolojik gölet bulunuyor. Şimdi de sizler için parkımızda adrenalin parkı yapıyoruz. Sizler için iyi bir gelecek hazırlamak adına Büyükşehir Belediyemiz, Şahinbey Belediyemiz diğer belediyeler el ele verdik çalışıyoruz. İşte hemen yanı başımızda 50 metre genişliğindeki yolu açtık muhteşem bir yol, kentimizin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak”



TAHMAZOĞLU: “AMACIMIZ HERKESİN EV SAHİBİ OLMASI”


Yeni projelerden de bahseden Tahmazoğlu, “Sizlere müjdelerimiz var arkadaşlar. Hemen bulunduğunuz alanın arkasında Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birinin temelini atıyoruz. Bin 875 yataklı hastane yapılacak. Bu sizin için daha iyi bir gelecek için yapılıyor. Perilikaya Kavşağında 65 bin metrekare alanı hazineye verdik oraya da yakında 350 yataklı Perilikaya Hastanesi yapılacak, bu hastanemizin de temeli yakın zamanda atılacak. Gaziantep-Polateli arasına 50 bin konut yapılacak. Amacımız Gaziantep' Şahinbey'de herkesin kendi evinde oturması ev sahibi olması. Burada yalnızca konut yapımı değil yine Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden birisi yapılacak. Amanos Dağları delinerek, Gaziantep'in denize olan mesafesi Dörtyol tüneli ile 230 kilometreden 90 kilometreye düşürülecek. Bu projeler çok büyük projeler ben huzurlarınızda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Maliye Bakanımıza, tüm bakanlarımıza ve milletvekillerimize bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.



BAKAN ŞİMŞEK: “BUGÜNDEN 2023'ÜN 2071'İN VİZYONUNU ORTAYA KOYUYORUZ”


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, yapılan organizasyonun çok güzel olduğunu ifade ederek amfi tiyatroyu dolduran gençlere hitap etti. Bakan Şimşek, “Sevgili gençler biz bu dünyayı kimseden miras almadık. Aslında siz gençlerden ödünç aldık, bu dünyanın da geleceği sizlersiniz bu sebeple biz bütün yatırımlarımızı gençlerimize yapıyoruz. Sevgili gençler bir düşünür demiş ki “Eğer 1 yıl sonrasını düşünüyorsan bir tohum ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan bir ağaç dik ama 100 yıl sonrasını düşünüyorsan gençleri, çocukları, halkını eğit” demiş. O nedenle bizde gençlere çocuklara, geleceğimize çok büyük bir önem veriyoruz. Bugünden 2023'leri, 2071'leri planlıyor ve onun vizyonunu ortaya koyuyoruz. İnşallah sizlerle birlikte ülkemiz çok daha güçlü olacak” diye konuştu.



20 BİN KİŞİLİK SELFİ


Konuşmaların ardından sahneye çıkan Mustafa Ceceli, verdiği muhteşem konserle hayranlarıyla buluştu. Eski ve yeni şarkılarıyla tiyatroyu dolduran binlerce kişiyi coşturan Ceceli, konser sonuna doğru ise yerel türküleri seslendirerek Gazianteplilere sürpriz yaptı. Konser sonunda Mustafa Ceceli, Başkan Tahmazoğlu ve Abdulhamit Gül'ü yanına alarak tribünleri dolduran 20 bin kişiyle Şahinbey Selfi'si çekti.





#Şahinbey Belediyesi
#Gaziantep
#Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
9 yıl önce