|

Tuzluk Partisi yolda!

Hükümete darbe girişiminden önce ve sonra AK Parti'den ayrılan milletvekilleri partileşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tuzluk" diye nitelediği vekillerin liderliğine soyunan İdris Bal yeni parti kuracaklarını açıkladı. AK Parti'den 30 Kasım 2013'te istifa eden Bal bir de itirafta bulunarak, "1,5 2 yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum" dedi. Yeni partinin hedefi Haziran'da yapılması öngörülen seçimlere girmek.

Ajanslar
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:52 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Tuzluk Partisi yolda!
Tuzluk Partisi yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tuzluk' diye nitelendirdiği, paralel örgütün talimatıyla AK Parti'den istifa ettiği ileri sürülen milletvekilleri parti kuruyor. Hükümeti hedef alan Gezi olaylarında eylemcilerin, 17-25 Aralık komplolarında ise paralel örgütün yanında yer alan; parti disiplin kuruluna verilence de geçtiğimiz Kasım ayında AK Parti'den istifa etmek zorunda kalan Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, 1,5-2 yıldır partileşme çalışması yaptıklarını söyledi. Bal, bu sözleriyle daha AK Parti safındayken yeni parti çalışması içinde olduğunu da itiraf etmiş oldu.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Bal, daha sonra TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Partileşme konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu belirten Bal, 'Bizim uzunca süredir çalışmalarımız var. Arkadaşlarımızla beraber farklı kesimlerle. Yeri ve zamanı gelince açıklayacağız. Partileşme noktasına gelindi' dedi.

"2 YILDIR LİDERLİĞİNİ YAPIYORUM"

Partinin liderliğini kim yapacak sorusuna Bal, '1,5 2 yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum. Biz geçmişteki liderlikten ağzı yanan insanlar olarak istişare diyoruz' diye yanıtladı. Yeni Parti'nin 2015 seçimlerine hazır olacağını ileri süren Bal, kendisiyle birlikte hareket eden milletvekillerinin sayısını açıklamadı. Bir başka soru üzerine, Kılıçdaroğlu ile istişari amaçlı görüştüğünü kaydeden Bal, 'Kılıçdaroğlu destek verdi mi?' sorusuna ise 'Türkiye'deki sorunların çözülmesi bağlamında aynı düşünüyoruz' karşılığını verdi.


10 yıl önce