|

Uluslararası devir teslim

İlk kez halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim töreni tarihi bir nitelik taşıyor. İlk kez uluslararası mahiyette gerçekleştirilen törene 92 ülkeden temsilci katıldı

Aa
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:40 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Uluslararası devir teslim
Uluslararası devir teslim

Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın oyları ile seçilen cumhurbaşkanı olma sıfatını kazanan Tayyip Erdoğan için önceki gün Çankaya Köşkü'nde tarihi nitelikte devir teslim töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görevi devraldıktan sonra Çankaya Köşkü'nün bahçesinde verdiği resepsiyona 15 ülkenin cumhurbaşkanı/devlet başkanı, 6 ülkenin meclis başkanı, 12 ülkenin başbakanı, 3 ülkenin cumhurbaşkanı yardımcısı, 7 ülkenin başbakan yardımcısı, 40 civarında ülkenin bakanları, 9 uluslararası örgüt temsilcisinin de aralarında bulunduğu bin 100 yerli ve yabancı davetli katıldı.

50 SANATÇIYLA İSTİKLAL MARŞI

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) şef Rengim Gökmen yönetiminde 50'ye yakın sanatçısıyla cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde İstiklal Marşı'nı icra etti. Devir teslim töreninin ardından cumhurbaşkanlığı makamına çıkan Erdoğan, daha sonra resepsiyona katıldı. Resepsiyonda yabancı davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, AK Partili milletvekilleri ile sohbet etti. Erdoğan ayrıca devir teslim töreni ve resepsiyonda hazır bulunan HDP'li miletvekilleri ile de ilgilendi.

HATASIZ PROTOKOL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonun ardından tören için Türkiye'ye gelen devlet ve hükümet başkanları onuruna akşam yemeği verdi. Uluslararası bir organizasyon olarak düzenlenen cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılan yabancı devlet adamları için üst düzey protokol uygulandı. Konukların karşılanması ve ağırlanması sırasında bir sıkıntı yaşanmadı ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. Konuklar için Dışişleri Bakanlığı protokol görevlileri, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü uzmanları ve tercümanlar yoğun çaba gösterdi.


10 yıl önce