|

Umurumda değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olayları ile ilgili tasarısına tepki gösterdi: “Hangi tür kararı alırsa alsın bir kulağımızdan girip öbür kulağımızdan çıkar, çünkü Türkiye’nin böyle bir suçu kabul etmesi mümkün değildir. Niye savunmadayız, anlamıyorum!”

Yeni Şafak
04:00 - 16/04/2015 الخميس
Güncelleme: 22:51 - 15/04/2015 الأربعاء
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin tasarısı ile ilgili kararına Türkiye'nin tavrının ne olacağına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, “Ne tür karar verirler veya verecekler onu bilemem fakat benim bildiğim, inandığım bir şey var: biz niye millet olarak veya medyamız niçin savunmada duruyoruz, bunu


anlamakta zorlanıyorum. Benim Cumhurbaşkanı olarak savunma derdim yok” dedi. Türkiye'nin üzerinde 'soykırım' lekesi ve gölgesinin sözkonusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:



BU TAVIR KABUL EDİLEMEZ


“Ermenistan başta olmak üzere parlamentolarının kapısını onlara açan milletlere sesleniyorum: benim ülkemde vatandaş ve vatandaş olmayan 100 bine yakın Ermeni var. Acaba kendi ülkelerinde kaç Ermeni var? Kendi ülkelerinden kaçıp gelen Ermeniler noktasında, bunları 'deport' edebiliriz, etmedik. Biz bunları ülkemizde hâlâ misafir ediyoruz. Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda Ermeni Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonu devlet bütçesinden yapıldı. Günümüzde burada ayinler yapılıyor. Başka yerlerle ilgili de talepler karşılanıyor. Bütün bunları yapan bir ülkeye karşı böyle bir tavrın içine girmek kabullenilebilecek bir şey değildir.”



BÖYLE BİR DERDİMİZ YOK


“AP nasıl karar alır bilemem. Hangi tür kararı alırsa alsın bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar; çünkü, Türkiye'nin böyle bir vebali, böyle bir suçu kabul etmesi asla mümkün değildir. Bunu herkesin bilmesi lazım. AP Başkanı Martin Schulz geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret etti. Bu konuda 'Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum, Türkiye için böyle bir şey sözkonusu olamaz' dedi. Arkadan farklı bir şey çıkacaksa ne olur? Çıktığı zaman gereken cevabı yine veririz. Bizim böyle bir sorunumuz, derdimiz yok.”



İşine baksın


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'da önceki gün PKK'lı bir grubun saldırısı sonrası 4 askerin yaralandığı, 5 teröristin de öldürüldüğü çatışmayla ilgili HDP'nin görevlendirdiği heyet tarafından hazırlanan ve 'devleti ateşkesi ihlal etmekle' suçlayan rapora tepki gösterdi. “O raporlarla ben pek ilgilenmiyorum. Devletin kurumlarının bana verdiği raporlarla ilgileniyorum” diyen Erdoğan, kayıtlar, görüntüler ve fotoğraflarla her şeyin ortada olduğunu vurguladı. Teröristlerin askerlere ateş açtığını hatırlatan Erdoğan, “Dört askerimiz yaralanırken gerekli cevap verilmeyecek mi?” diye sordu. Yaralı askerlerin HDP'liler tarafından alındığı iddialarının da doğru olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Böyle bir şey söz konusu değil. Helikopterler defaatle almak için gittiler, helikopterlerimizden birini de taradılar ve çekilmek zorunda kaldı. Bunların çözüm süreci diye bir derdi yok” ifadelerini kullandı.



ARKASINDAN O ÇIKTI


“Biz bunları 6-7-8 Ekim olaylarında çok daha yakından tanıdık” diyen Erdoğan şunları söyledi: “7 Haziran seçimleri yaklaşıyor. 'Acaba biz seçimi, barajı nasıl garantiye alırız' diye yine terör estirmeye ve baskı oluşturmaya başladılar. Bu baskılarla birlikte de kendileri için bir zemin oluşturmanın gayreti içindeler. Olay budur. Nitekim Eş Başkan olarak meydanda dolaşan zat (Selahattin Demirtaş), şahsıma da meydan okumalar yapıyor, iktidara da meydan okumalar yapıyor. Sen işine bak. Önce bir siyasi partinin başı olarak yapman gerekeni yap. Bakıyoruz ki işin arkasından ne yazık ki kendileri çıkıyor. 'HDP'liler yaralıları kurtardı' dediğin zaman kendini ele verirsin. Bunun alternatifi de orada söylenir. Nedir o? Sivil köy korucularının olduğu vatandaşlarımız da devreye girmiştir ama aslolan, yaralılarımızı askerlerimiz kurtarmıştır. Olayın aslı budur.”



Hoca Ahmed Yesevi'yi ziyaret edecek


Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak bu ülkeye gittiğini ifade eden Erdoğan, Kazakistan'ın Orta Asya'daki en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu ifade etti. "Kazakistan, Türkiye'nin sadece dostu, kardeşi değil, aynı zamanda stratejik ortağıdır" diyen Erdoğan, iki ülke arasında 'ortak bakanlar kurulu' olarak da bilinen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin toplanacağını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkistan topraklarında Hoca Ahmed Yesevi'nin türbesini de ziyaret edecek. Erdoğan daha sonra, Hoca Ahmed Yesevi Üniversitesi tarafından tevdi edilecek fahri doktora unvanını kabul edecek, öğrenci ve akademisyenlerle de biraraya gelecek. Erdoğan ayrıca aynı bölgede Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inşa ettirilen 3 bin kişi kapasiteli caminin açılış törenine de katılacak.




#cumhurbaşkanı erdoğan
#papa
#ermeni meselesi
#kazakistan
٪d سنوات قبل