|

Üst akılla değil milletle çözeriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecini üst akıl ve yerli taşeronlarıyla değil milletle çözeceklerini söyledi. Erdoğan, “Bu işin çerçevesi bellidir. Silahlar bir kenara konulacak, siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Şımarıklığa, fırsatçılığa, sonu gelmeyen yersiz ve tutarsız isteklere milletin tahammülü yok” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:24 - 26/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara’da 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde esnaf ve sanatkarların çok kritik ve hayati bir yerde durduğunu belirtti. Bu sorunu milletle birlikte çözeceklerini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Son bir buçuk yıldır, tüm sabotaj girişimlerine rağmen muhafaza edilen çözüm süreci, esnafın da huzur ve güven ortamını teneffüs etmesini sağladı. 6-7 Ekim olayları yeni bir kışkırtma, tahrik olarak ortaya çıktı. Bütün bunlara rağmen bunu bu şekilde muhafaza edecekler en başta esnaf ve sanatkarlardır.

BU İŞİN ÇERÇEVESİ BELLİDİR

Çözümü süreci konusunda söylentilere, dedikodulara, şehir efsanelerine asla ve asla itibar etmeyin. Bu işin çerçevesi bellidir, sınırları bellidir, marjı bellidir. Bu bir pazarlık süreci değildir, bu bir taviz süreci, bir alma verme süreci asla değildir. Her zaman söyledim, silahlar bir kenara konulacak, ne mesele varsa konuşarak, uzlaşarak, siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Bunun dışında hiçbir yola, hiçbir yönteme Türkiye Cumhuriyeti asla fırsat vermez, zemin vermez, imkan da vermez.

VİCDAN ŞOVU YAPIYORLAR

Biz birilerini memnun etmek için, birilerini tatmin etmek için değil 77 milyonun huzurunu, barışını, kardeşliğini sağlamak için bu yola çıktık. Şımarıklığa, başıbozukluğa da bizim tahammülümüz olmaz. Kobani bahanesiyle sokağa çıktılar, üstelik de hemen tamamı Kürt olmak üzere 50’ye yakın kardeşimizi barbarca, vahşice katlettiler. Sokakları ateşe verenler şu anda Halep gibi büyük bir şehrin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi dikkat edin hiç gündeme getiriyorlar mı? Cevabı belli. Üst akıl Halep’i önemsemiyorsa taşeron akıl da önemsemiyor. Bunlar taşeron. Kobani üzerinden güya vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar.

SONU GELMEYEN İSTEKLER

Herkes bilsin. Biz, bizim meselemizi üst akılla ya da üst aklın taşeronlarıyla değil, milletimizle beraber çözüyoruz. Bu çözümde yer almak isteyene, katkı sunmak isteyene her kim olursa olsun süreçte yer vardır. Ama üst aklın esaretinde, farklı niyetlerin içine girenlere, sabotaj peşinde, terör ve tehdit peşinde koşanlara da önce millet ardından devlet gereken cevabı verir. Şımarıklığa, özellikle de başıbozukluğa, fırsatçılığa, sonu gelmeyen yersiz, tutarsız isteklere milletimizin tahammülü yoktur.

İnanın ahımız çok ağır olur

Galataport ihalesinin iptal edilmesine tepki gösteren Erdoğan, “Biz ülkeyi nasıl uçuracağız, bunu düşünüyoruz, bunu konuşuyoruz, beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, beş değil, devamlı. Dert başka. Bu noktada izan arıyoruz. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüğüyle bakmaya mecbursunuz. Onun için adalet arıyorum, adalet. Buna mecburuz. Bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yani burada, bu milletin menfaatlerini, bu vatanın menfaatlerini görmeyenlere karşı inanın ahımız çok ağırdır” dedi.


Bazı siyasiler şantaja teslim

MGK’da aldıkları tavsiye kararının, sıradan bir karar olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu mücadele sürecek. Bizi dışarıdan bitiremezler, bizi ancak içeriden bitirirler. İşte bunlara karşı tavrımız farklı olmalı. Paralel yapının, esnafımız ve sanatkarımıza nasıl musallat olduğunu, kimi zaman gönüllü olarak ama çoğu zaman şantajla, kumpasla, esnaf ve sanatkarımızı sömürdüğünü bugün artık çok daha net görüyoruz” diye konuştu. Erdoğan, “Paralel yapıyla ilgili gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında yaptığımız son derece isabetli uyarılar, bakıyoruz, paralel yapının bazı müttefiklerini, bazı yol arkadaşlarını da rahatsız ediyor. Bütün cesaret çağrılarımıza rağmen maalesef şantajın bazı siyasiler üzerinde hala etkili olduğunu görmek bizi üzüyor. Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu yapıyla mücadelemiz, milletimizin de verdiği yetki uyarınca hız kesmeden devam edecek. Esnaf ve sanatkar kardeşimin de bu mücadeleye omuz verdiğini biliyorum” dedi.

#Erdoğan
#4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası
#çözüm süreci
9 yıl önce