|

Vizeleri kaldıran Çankaya dostluğu

Ankara
00:00 - 30/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:28 - 30/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Vizeleri kaldıran Çankaya dostluğu
Vizeleri kaldıran Çankaya dostluğu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Susılo Bambangu Yudhoyono'yu Çankaya Köşk'ünde ağırladı. Samimi ve dostane bir şekilde gerçekleşen görüşmelerın ardından Endonezya ile Türkiye arasında vizelerin kaldırılmasını da öngören 8 anlaşmaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Endonezya ile ticaret hacmimiz 1,5 milyar doları geçti. Kısa dönemde bunun 5 milyar dolara, daha sonra 10 milyar dolara çıkması hedefimiz' dedi. İki ülke arasında çeşitli alanlarda 8 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Susılo Bambangu Yudhoyono ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında; 'Bu ziyaretten sonra ilişkilerimizin yeni bir ivme kazanacağına ve yeni bir safhaya ulaşacağına inancımız tamdır' açıklamasında bulundu.

Konuk Cumhurbaşkanı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Endonezya ve Türkiye arasında yeni bir işbirliği ve dostluk sayfası açmak istiyoruz, bunu arzuluyoruz." diye konuştu. Cumhurbaşkanları ve eşleri, baş başa görüşmeye geçmeden önce Gül'ün makam odasının balkonuna çıkarak bir süre Ankara'yı izledi.



14 yıl önce