|

"Yalan haberlerle bu ülkenin itibarı zedelenmez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikan medyasında, Avrupa medyasında 3 tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibarı zedelenmez. Onların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"Yalan haberlerle bu ülkenin itibarı zedelenmez"
"Yalan haberlerle bu ülkenin itibarı zedelenmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Amerikan medyasında, Avrupa medyasında 3 tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibarı zedelenmez. Biz onların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bizi kıyasıya eleştirenlerin ananas meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların, tespih meselesinde, rafineri meselesinde ağızlarını bıçak açmadı. Yargıda tehditler, şantajlar, en iğrenç hukuksuzlar ortaya çıkarken kimse çıkıp da bunları eleştirmedi" diye konuştu.

Konuşmasında New York Times'ta çıkan habere değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Böyle bir anlayış, böyle bir mantık, böyle bir dezenformasyona karşı biz Türkiye'de ülkemizin bütün STK'ları, etkin kuruluşları hep birlikte tavır almamız gerekmez mi? Onlar meşreplerinin gereğini yapacaklar ama biz şuna inanıyoruz; bu kervan yürümeye devam edecek."

10 yıl önce