|

Yalova’da adaylar İnce’ye bayrak açtı

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:50 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
CHP’ye Yalova’da 7 Haziran seçimlerine aday adaylığı için 9 kişi başvuruda bulundu. Bu adaylardan Taner Ozan, Orhan Koçal, Tunç Bulan, Beytullah Aydın, Fikret Demir, İrfan Öztürk ve Burçin Tanyürek ortak bir deklarasyonla Yalova il ve ilçe başkanlarını istifaya çağırdı. Partide birçok olumsuz durum yaşandığını belirten aday adayları, “İl ve merkez ilçe başkanının basına verdikleri aday adaylarını tehdit içerikli beyanatlar partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. Tarafsızlıklarını yitirdiklerinden dolayı Yalova il ve merkez ilçe başkanlarını ivedilikle istifaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

VAZGEÇERİZ

Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin 4. kez aday gösterilmesi halinde, kendilerinin milletvekili aday adaylığından çekileceklerini belirten CHP’liler, “Merkez ilçe kongresine katılan partililerimize ‘Allah belanızı versin’ diyerek hakaret eden aday adayının, Yalova’da 4. kez atama ile aday gösterilmesi halinde bizler milletvekili aday adaylığımızdan vazgeçiyoruz” diyerek genel merkeze mesaj verdi. İnce’nin aday olması halinde aday adayları istifa ederse, Yalova’dan toplam 9 aday adayı bulunan CHP’nin İnce ile birlikte sadece 2 adayı olacak.

Meclis üyeleri birbirine düştü

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin kardeşi CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin İnce, kendisi gibi Yalova CHP Meclis Üyesi Selçuk Atasoy’u darp etti. Önceki akşam saatlerinde arkadaşlarıyla otururken İnce tarafından darp edildiğini belirten Atasoy, olayın ardından hemen hastaneye giderek darp raporu aldı. Ardından polise giderek Hüseyin İnce’den şikayetçi oldu. Selçuk Atasoy, saldırının, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı eleştirdiği için yapıldığını savundu. 

#CHP
#Yalova
#Taner Ozan
9 yıl önce