|

Yeni Bakanlar TBMM'de

TBMM Genel Kurulunda, milletvekili genel seçiminin 22 Temmuzda yapılacak olması nedeniyle, Anayasa gereği atamaları yapılan Adalet Bakanı Kasırga, İçişleri Bakanı Güneş ve Ulaştırma Bakanı Yılmaz, yemin etti.

ANKARA (A. A)
00:00 - 9/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:14 - 9/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Bakanlar TBMM'de
Yeni Bakanlar TBMM'de

TBMM Genel Kurulunda, milletvekili genel seçiminin 22 Temmuzda yapılacak olması nedeniyle, Anayasa gereği atamaları yapılan Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, yemin etti.

Başkanvekili Nevzat Pakdil'in başkanlığında toplanan Genel Kurulda, Kasırga, Güneş ve Yılmaz'ın atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu.

Pakdil, Anayasanın 114. maddesine göre atanan ve milletvekili olmayan bakanların Anayasa'nın 112. maddesine göre ant içmesi gerektiğini hatırlattı.

Daha sonra sırasıyla Adalet Bakanlığına atanan Fahri Kasırga, İçişleri Bakanlığına atanan Osman Güneş ve Ulaştırma Bakanlığına atanan İsmet Yılmaz kürsüye gelerek yemin etti.

Genel Kurul açılmadan önce AK Parti'li milletvekilleri, Hükümet sıralarında oturan yeni bakanları tebrik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve bazı bakanlar, ant içme sırasında Hükümet sıralarında yer alırken, muhalefet milletvekilleri ise Genel Kurul Salonuna gelmedi.

Bu arada, Abdullah Gül'ün "11. Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğine" ilişkin dilekçesinin okunmasının ardından Genel Kurul salonuna giren muhalefet milletvekillerine, AK Parti'liler alkışlarla tepki gösterdi.


17 yıl önce