|

Yeni bir parti düşüncem yok

11. Cumhurbaşkanı Gül, 7 Haziran’da istikrarın süreceğini belirterek, “AK Parti’nin kurucusubenim. Arkadaşlarımın başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:16 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Katar'da yayınlanan eş-Şark gazetesine konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin 2002'den bu yana tek başına hükümet olarak istikrarı yakaladığını söyledi. Gül, “7 Haziran genel seçimleriyle ilgili, istikrarın önemli olduğunu halkın bu önemi her zaman gördüğünü” belirterek, “Kanaatinin istikrarın devam edeceği yönünde” olduğunu belirtti. Kendisine “Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı” sorulan Gül, şunları kaydetti: “AK Parti'nin esas kurucusu benim. AK Parti'nin hem ilk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok. Enerji sadece siyasette harcanmıyor. Enerji başka türlü de, hizmetlerle değerlendirilebiliyor. Şimdilik böyle düşünüyoruz.”



Gül, Suriye, Libya, Irak, Yemen'de yaşananlarla ilgili yaptığı değerlendirmede de “Bütün bu konularda içinde bulunduğumuz durum çok utanç verici. Burada yine dayanışmaya ihtiyaç var. Üzücü olan şey, bazı İslam ülkelerinin dünyanın gözü önünde kendilerini insan olarak, kaynak olarak, bütün potansiyellerini tüketiyor olmalarıdır. Bu çok acı” ifadelerini kulllandı.


#Abdullah Gül
#Gül
#Suriye
#Libya
#Irak
9 yıl önce
default-profile-img