|

Yine bekleriz majesteleri

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in 37 yıl sonra Türkiye'ye yaptığı ziyaret tamamlandı ama geride çok renkli fotoğraflar kaldı. Kraliçe, Cumhurbaşkanı Gül'e gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederken, Türkiye'den çok mutlu ayrıldığını söyledi.

00:00 - 17/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 02:17 - 17/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Yine bekleriz majesteleri
Yine bekleriz majesteleri

İngiltere Kraliçesi ll. Elizabeth, Türkiye ziyaretinin son gününde renkli sahnelere sahne oldu. Veda gününde Ankara'daki İngiltere Büyükelçiliği'nde Kraliçe'nin doğumgünü nedeniyle resepsiyon verildi. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı resepsiyona CHP lideri Deniz Baykal ile eşi olcay Baykal'ın yanı sıra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bazı bakanlar, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP lideri Zeki Sezer, ÖDP lideri Ufuk Uras, Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür gibi isim katıldı.

Programa gelişinde Elizabeth için Gayda müziği çalındı. Kraliçe resepsiyonu gelen konuklarla tek tek ilgilendi. Kraliçe'nin Deniz Baykal ile uzun süre sohbet ettiği görüldü. Başbakan Erdoğan ve eşi de davetlilerle tek tek tokalaşarak ayaküstü sohbet etti. Kraliçe Elizabeth, Elçilik bahçesinde bir fidan dikerek suladı.

KRALİÇE ÇOK BAKIMLI BİR BAYAN

Kraliçe II. Elizabeth'in doğum günü partisinde çocuklarla maç yapan futbolcu Hakan Şükür, Kraliçe'nin ilerlemiş yaşına rağmen çok dinç ve bakımlı bir kadın olduğunu söyledi. Şükür, Kraliçe için, "Çok da sempatik bir insan. Yaşıyla ilgili farklı şeyler söylenebilir ama çok dinç görünüyor. Ona biraz şaşırdım. Çok dinç, çok bakımlı bir bayan" dedi. Şükür, Kraliçenin partide en fazla kendisiyle konuştuğunu kaydetti.

Kraliçe ve eşi, Türkiye ile İngiltere milli marşlarının dinlenmesinin ardından resepsiyon bahçesini gezerek, konuklarla sohbet etti. 1971 yılındaki Türkiye ziyaretinde de elçilik bahçesine meşe ağacı diken İngiltere Kraliçesi, bu gelişinde de meşe ağacı dikerek, ağaca su döktü. Kraliçe, daha sonra 12-16 yaş arasında spora erişimi kısıtlı çocukların futbol oynamasını seyretti.

BECKHAM İMZALI TOP

İngiltere Kraliçesi bunun ardındansa Sokak ligi ödül törenine katıldı. Elizabeth, en centilmen takım seçilen İzmir takımına ünlü futbolcu David Beckham imzalı topu ödül olarak verirken, Başbakan Erdoğan da birinci seçilen takıma kupasını verdi.

GÜL'E TEŞEKKÜR ETTİ

Elizabeth ve eşi Prens Philip, konukseverliğinden ötürü Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti. Ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten Kraliçe'nin, "Çok mutlu oldum. Her şey için teşekkür ederim. Burada keyifli birkaç gün geçirdim" dediği öğrenildi.


Çocuklarla top oynadı

Sokak ligi ödül töreninde Elizabeth, en centilmen takım seçilen İzmir takımına ünlü futbolcu David Beckham imzalı topu hediye ederken, Başbakan Erdoğan da birinci seçilen takıma kupasını verdi. Erdoğan bir süre çocuklarla top oynarken, Hakan Şükür'e, "Hakan milli takıma çağrılmadın sen de buraya mı geldin?" diyerek espri yaptı.


Baykal: Kraliçe'ye saygımız sonsuz

CHP lideri Deniz Baykal, Kraliçeye saygısını göstermek için İngiltere Büyükelçiliği'ndeki davete katıldı. Parti liderlerini temasları çerçevesinde Baykal'ı da ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Baykal'a, "Köşkte kraliçe onuruna verilen davete niye gitmediniz" sorusunu yöneltti. Baykal'ın, "Tavrımız Kraliçe ya da İngiltere'ye değil. Cumhurbaşkanının davetlerine icabet etmiyoruz. Kraliçe ve İngiltere hükümetine karşı saygımız sonsuzdur" yanıtını verdiği belirtildi.


Gül'den kuzen sürprizi

Çankaya Köşkü içinde yer alan Atatürk müze köşkünü de gezen Kraliçe ve eşine, Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım eşlik etti. Gül, köşk gezisinde Kraliçe'ye ilginç bir sürpriz yaptı. Gül, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın kuzeni olan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selim Kuneralp'i Kraliçe ile tanıştırdı. Johnson ile Kuneralp'in akrabalık bağının, Kuneralp'in babasının daha önce bir İngiliz ile yaptığı evlilikten ileri geldiği bildirildi.




16 yıl önce