|

Yola çıktığımızda hiçbiriniz yoktunuz

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP’li Önder’in ‘Yolun sonuna gelindi’ sözlerine sert tepki gösterdi: Biz bu yola çıktığımızda sen yoktun. HDP barajı geçmemişti, sizin hiçbiriniz yoktunuz.

Yeni Şafak
04:00 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:47 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Seçim çalışmaları kapsamındva, Gölbaşı'nın Karagedik Köyü'nü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Karagedik Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, karşılarında bir şer cephesinin bulunduğunu söyledi.


Akdoğan, “Bu seçimde yeni bir aktör piyasaya sürdüler. Diyorlar ki 'HDP barajı aşarsa AK Parti'yi durdururuz, Tayyip Erdoğan'ın önünü keseriz. Bu oyunu yine milletin bozması gerekiyor” dedi.



ÖNDER'E SERT TEPKİ



Çözüm süreci konusunda HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sözlerine de isim vermeden yanıt veren Akdoğan, şunları söyledi:



“Şimdi birisi diyor ki 'Yolun sonuna gelindi.' Arkadaş, biz bu yola çıktığımızda sen yoktun. HDP barajı filan geçmemişti, HDP grubu da yoktu, sizin hiçbiriniz yoktu, yoktunuz biz bu yola çıktığımızda. Çözüm Süreci'ni Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti devam ettiriyor. Sessiz devrimler hayata geçirdik, hangi birine destek oldunuz, hangi birine?”



ŞER CEPHESİNİN TAŞERONU



Eskiden Güneydoğu'da vatandaşını hor gören, hakkını vermeyen bir devlet algısı olduğunu ifade eden Akdoğan, “Düne kadar bunlara her türlü hakareti yapan, Kürt meselesinde her türlü direnci gösteren şer cephesinin taşeronu olarak piyasaya atıldılar. Dediler ki 'Şimdi beni kullanın, bizi kullanın, ancak biz bunları durdururuz.' Yani CHP'si, MHP'si dış odaklar durduramadı, ben durduracağım. Taşeronluğa soyundular” dedi. Akdoğan, “Çözüm Süreci'ni yolun sonu biz 'geldi' dediğimizde ve sorun çözüldüğünde yolun sonuna gelinecek” dedi.


#yalçın akdoğan
#seçimler
#Sırrı Süreyya Önder
#çözüm süreci
9 yıl önce