|

Zam nasıl bir şeydi unuttuk

Türk sanayiinin kalbinin attığı Kocaeli'nde, vatandaşlar istikrara vurgu yapıyor. Okul, hastane, sağlık ocakları, doğalgaz, su ve yol gibi altyapı hizmetleri, tercihleri Türkiye ortalamasının üstündeki bir oranda iktidara yöneltmiş gözüküyor

İsmail Zelvi
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 02:08 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Zam nasıl bir şeydi unuttuk
Zam nasıl bir şeydi unuttuk

Geçtiğimiz seçimlerde 6 milletvekili çıkartan AK Parti'de hedef en az 7 milletvekili çıkarmak. Kocaelililer en dengeli listenin AK Parti tarafından yapıldığını söylüyorlar. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün İzmir'den aday gösterilmesi, yeni adaylara kapıyı aralamış. Özellikte Sibel Gönül'ün seçilebilecek bir yere, 5. sıraya konulması, gençleri ve kadınları sevindirmiş. Bunun aksine CHP'nin kadın adaylarını seçilebilecek yerlere koymaması, tabanda eleştiriliyor.

MHP TEŞKİLATINDA DUR DURAK YOK

Kocaeli'nde en hareketli parti MHP. Kamuoyu yoklamalarında baraj sınırlarında bulunan MHP'liler, barajın altında kalmamak için adeta uykuyu bile unutmuşlar, gece gündüz canla başla çalışıyorlar. MHP'nin listesi de dengeleri gözeten bir liste olarak görülüyor. Birinci sırada yıllardır Kocaeli'nde partiyi sırtlamış Cumali Durmuş'un, ikinci sırada Gebzeli işadamı Lütfü Türkkan'ın aday gösterilmesi, listenin olumlu yönlerinden.

Bir çuval şeker 90 milyondu şimdi 86 YTL'ye alıyorum

Kocaeli'nin meşhur tatlısı pişmaniye üreticisi Yaşar Üçcan, “Biz Kocaelililer olarak istikrardan ve güvenden yanayız” genel hükmünü koyduktan sonra devam ediyor: “Bu hükümet geldiğinden beri zam kelimesini unuttuk. Fiyatlar sürekli indi. Ben pişmaniyeciyim. 4 yıl önce şekerin çuvalı 90 milyon lira idi. Şimdi 86 YTL. Biz malzemeye hergün zam yapılan, sattığımızı ye-rine koyamadığımız günleri unutmadık.” Terörü 'bir numaralı sorun' olarak tanımlayan Servet Yılmaz, “Ben emekliyim ve emekli maaşı ile geçinmek mümkün değil. Bu şartlarda oy verecek parti bulamıyoruz” diyor.

11 yıldır pişmaniyecide çalışan Sündüz Topal, “Bu hükümet döneminde bütün sağlık tesislerinden yararlanma imkanımız oldu. İlaç kuyrukları sona erdi. Ben bu iktidarın çalışmalarından memnunum” diyor

Tecrübeli mimar Gönül sosyal projeler vaadediyor

Daha önce sosyal demokratların kalesi olan Kocaeli'nde, özellikle bayan seçmenler, CHP'nin kadın adayları son sıralarda göstermesine tepkili. Seçilebilecek yerden aday gösterilen tek aday, AK Parti 5. sıra adayı Sibel Gönül. İTÜ mezunu bir mimar olan, iki çocuk annesi Sibel Gönül, öncelikli olarak deprem yaşamış bir şehirde, imar, bina güvenliği ile ilgili çalışmalar yapacağını söylüyor. Kocaelili seçmenden çok olumlu tepkiler aldığını belirten Sibel Gönül, kadınlara yönelik çalışmalarla Meclis'te ön plana çıkmak istediğini dile getiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 22 Temmuz'da çok iddialı olduklarını, özellikle adaylarının seçkinliği sayesinde bu ilde 7 milletvekili çıkaracaklarını, bunun altındaki bir sayının başarısızlık sayılacağını söylüyor.

Sığınma evinde evimde gibiyim

Hava İbrahimoğlu: “En büyük sıkıntımız yoldu. Hükümet yollara el attı. Şu anda yol sorunu da çözüldü. Allah Erdoğan'dan razı olsun.” Fatma Atal: “Bu hükümet özellikle sahipsizlere sahip çıktı. Ben sığınma evinde kalıyorum. Başka dönemlerde bulamayacağımız kadar yakınlık gördük. En azından 3 ay bizlerin her türlü ihtiyacını karşılıyorlar.”

17 yıl önce