|

Irak’ta ilk Türkçe hutbe

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde ilk hutbe dün cuma namazından önce Erbil’deki Küreci Camii’nde okundu. Hutbede kardeşlikten bahsedildi ve dili, rengi, ırkı ne olursa olsun bütün insanlar eşittir mesajı verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:41 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Türkçe hutbe verilmesinin yasalaşmasının ardından Türkçe'nin Türkmence lehçesinde hazırlanan ilk hutbe Erbil'de okundu. “Türkçe'nin Türkmen lehçesinde hutbe verilebilmesi” ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı IKBY Parlamentosu'nda kabul edildi. Yasanın kabul edilmesi üzerine Din İşleri Bakanlığının Türkmen Türkçesi hutbe için başlatmış olduğu çalışma tamamlandı. İlk hutbe dün cuma namazında Erbil'in Tacil Mahallesi'ndeki tarihi camide okundu.



KARDEŞLİKTEN BAHSETTİK


Türkçe'nin Türkmen lehçesinde hutbeyi okuyan Küreci Camisi İmamı Haydar Osman ise Erbil'de ilk defa Türkçe hutbe okuduklarını belirterek, “Hutbemizde kardeşlikten bahsettik. Dili, rengi, ırkı ne olursa olsun bütün insanlar eşittir. Üstünlük ancak takvadadır. Erbil'de herkes inancını inandığı şekilde yaşayabiliyor. Müslümanlar olarak burada daha önce Kürtçe ve Arapça hutbe okunuyordu. Çok şükür bugünden itibaren Türkçe hutbe de okunacak” şeklinde konuştu.  ERBİL (AA)


#Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'
#Küreci Camii
#hutbe
9 yıl önce