|

Başbakan insani bir adım attı

Erdoğan''ın hastanede ziyaretiyle gündeme gelen emekli Orgeneral Ergin Saygun''un oğlu Tolga Saygun ''Başbakan, yaşanmışlıkların hatırına, insani bir adım atarak geldi diye düşünüyorum'' dedi.

Burcu Bulut
00:00 - 15/02/2013 Cuma
Güncelleme: 21:42 - 14/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan insani  bir adım attı
Başbakan insani bir adım attı

Geçirdiği kalp ameliyatının ardından mahkemenin tahliye kararı verdiği Balyoz Davası sanığı emekli Orgeneral Ergin Saygun''un tedavisi sürüyor. Saygun Paşa''nın oğlu Tolga Saygun, Başbakan Erdoğan''ın hastaneye ziyarete gelişiyle ilgili Yeni Şafak''a konuştu: ''Başbakan, yaşanmışlıkların hatırına, insani bir adım atarak geldi. Ancak gelişi bizim için gerçekten sürpriz oldu''

Babanız Ergin Saygun''un sağlık durumu şu an tam olarak nasıl?

Babam yedi aydır bu hastanede yatıyor. Hocalar bize ameliyattan önce ''çok umutlanmayın, şansı az'' dediler. Hakikaten zor, riskli bir ameliyat geçirdi. Bunu bile bile babamızı ameliyata soktuk. Hastanedeki tüm kadronun özverili çabasıyla bugünlere geldik. Haftada bir gün onu yıkama iznim var. Kendi yıkanamıyor. Şu an odaya alındı. Sadece biz girip çıkıyoruz, ziyaretçi kesinlikle yasak. Enfeksiyon kapmaması lazım, zira bir daha operasyon geçirme şansı yok. İşte son dönemlerimiz hep bu şekilde geçiyor.

Babanız iyileştiğinde yeniden cezaevine mi alınacak?

Şimdiden öngörmek güç. Tedavisi bitince serbest mi yoksa değil mi bunu göreceğiz. Çünkü buradan çıkmadan önce yeniden bir Adli Tıp raporu isteniyor. Tabii ''özgürsünüz'' derlerse bir aylık enfeksiyon dönemi de kalktıktan sonra inşallah hep beraber Ankara''ya gideceğiz.

Sizi de kardeşinizi de oldukça güçlü gördüm. Anneniz ne durumda?

Biz gerçekten güçlüyüz, bu şekilde yetiştirildik. Kolay kolay yılmayız, yelken indirmeyiz. Bunu en çok da annemiz için yapıyoruz. Onu her şeyin düzeleceğine ikna etmeye çalıştık. Annem Alzheimer hastalığına yakalandı. Yaklaşık 2 ay oldu. Bu hastalığın başgösterdiğini biz de yeni öğrendik. Zaten astımı da vardı. Bu nedenle onun yanında güçlü durmamız belki de eskisinden önemli. Annem hastanenin mahkûm koğuşunda, parmaklıklar arkasında 7 ay boyunca babamla beraber kaldı. Zor günler geçirdik.

HER MİSAFİRİ HOŞ KARŞILARIZ
Başbakan Erdoğan''ın ziyareti sizin için ne ifade etti?

Biz aldığımız devlet terbiyesi gereği gelen her misafire ''hoş geldin'' deriz. Kapımızı çalan hiç kimseye de kapıyı kapatmayız. Burada bize destek olan Siirtli, Muşlu arkadaşlarımızı nasıl karşıladıysak, Sayın Başbakan Erdoğan''ı da aynı samimiyetle karşıladık. Bununla birlikte, Erdoğan''ın geleceğini tahmin etmiyorduk. Gelişi gerçekten sürpriz oldu. Diğer yandan babamın, Sayın Başbakan''la ortak mesaileri olmuştu. Babam ikinci başkanken birlikte Beyaz Saray''a ziyarete gitmişlerdi. Başbakan Erdoğan, yaşanmışlıkların hatırına, insani bir adım atarak geldi diye düşünüyorum. Belki de bu davalarda haksızlık yapıldığını fark edip, ''biz de anladık'' mesajı vermek için geldi, bilemiyorum...

Özel Paşa her gün arıyor
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hiç aradı mı?

Kendisi çok değerli bir komutanımızdır. Sağ olsun, hemen hemen her gün arayıp babam hakkında bilgi alıyor. Üstelik öyle sekreterine falan da aratmıyor, direkt kendisi arıyor ve ilgileniyor. Keza Yaşar Büyükanıt Paşa da çok ilgili. Kendisi Genelkurmay Başkanı iken babam ikinci başkanıydı. Daha iki gün önce eşi Filiz Hanım ile beraber buradaydılar. Filiz Hanım ameliyat sırasında tüm gün bizimle oturdu.

Aile dostunuz da olan Hilmi Özkök''e davada tanıklık yapmadığı için kırgınsınız. Hastane ziyaretine geldi mi peki?

Tanık olarak Silivri''ye çağrıldığında gelemeyenlerin, hastaneye geçmiş olsuna da gelmeyecekleri esasında belli. Kırgınlıksa kırgınlık var. Ona gelmesi için her türlü ricayı yapmıştık. Sadece Hilmi Paşa''yı değil, Aytaç Yalman Paşa''yı da tanıklık için davet etmiştik. Her ikisi de maalesef gelmedi. Nedenini, inanın bilmiyorum.


11 yıl önce