|

Hayır işlerine katılın

00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 22:23 - 31/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hayır işlerine katılın
Hayır işlerine katılın

FDA'nın sağlık ve mutluluk reçetesinde ön sıralarda yeşil sebze tüketimi, hareket, küçük tatil ve molalar yer alıyor. Yeni yıl arifesinde verilen ancak yerine getirilmeyen sözler yerine, kalıcı bir değişiklikle hayatına sağlık ve mutluluk getirmek isteyenler, FDA'ya göre şu küçük noktalara özen göstererek, daha keyifli bir yıl yaşayabilirler:

YEŞİL TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Başka yemekler daha cazip görünse de sağlığını ve beslenme dengesini korumak isteyenlerin, mümkün olan her öğünde özellikle yeşil sebzeleri masada bulundurmaları gerekiyor.

DAHA ÇOK HAREKET

Daha sağlıklı olmak, daha güçlü ve sağlam kemiklere sahip olmak için günlük bedensel aktivitenin mutlaka artırılması, gün içinde daha fazla hareket etmeye özen gösterilmesi gerekiyor.

KENDİNİZE İYİ DAVRANIN

Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan aktivitelerin hem fiziksel, hem de ruhsal sağlığa iyi geldiğini ortaya koyan birçok araştırma bulunuyor. Kendinize iyi davranmanız gerektiğini unutmayın.


KÜÇÜK MOLALAR VERİN

Kimi insan için çikolatadır vazgeçilmez olan, kimisi için ise dondurma ya da pizza. Bu yıl bir değişiklik yapın, zararlı gıdaları tüketmeyeceğinize dair söz verip, kararınızdan caymak yerine zaaflarınızla uzlaşma yolunu seçin. Verimli, mutlu ve huzurlu çalışmak için olanaklarınız dahilinde küçük molalar vermeniz gerektiğini unutmayın. Birkaç gün için bile olsa tatile çıkmak insanı sadece dinlendirmiyor, aynı zamanda mutlu ve üretken olmasını sağlıyor.

ARAŞTIRMACI OLUN

Kulaktan dolma bilgiler ya da arkadaş tavsiyeleri yerine, bu yıl kendinize bir iyilik yaparak, sağlık sorunlarınız, şikayetleriniz olduğunda güvenilir bilgiye ulaşmaya çalışın.

ELLERİNİZİ DAHA SIK YIKAYIN

Doktorlar, bakımsız ağız dişlere sahip olan kişilerin, kalp hastalığı ve felç gibi hastalıklara neden olan gizli tehlikeleri de bünyelerinde barındırdıklarına dikkati çekiyor. H1N1'in de aralarında bulunduğu enfeksiyon hastalıklardan uzak durmanın en etkili yollarından biri ellerin yıkanması.



14 yıl önce