|

Kadınların kabusuna 30 dakikada SON...

İdrar kaçırma, menopoz sonrasında kadınların en büyük problemlerinden biridir. Ancak üzülmeyin, bunun da çaresi var. Günümüzde genel anestezi ve hastanede kalmayı gerektirmeden 30 dakikada bu problemden kurtulabelirsiniz

Sağlık Servisi
00:00 - 3/08/2008 Pazar
Güncelleme: 21:48 - 2/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Kadınların kabusuna 30 dakikada SON...
Kadınların kabusuna 30 dakikada SON...

Ürojinekoloji, idrar tutamama ve hazne, rahim, idrar kesesi sarkması gibi hastalıkların tedavisi ile uğraşan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nın alt uzmanlık alanı. Genital organların sarkması ise çoğunlukla zor ve sık doğumlar, kronik öksürük ve astım hastalığı, ağır yük kaldırma, kronik kabızlık, aşırı şişmanlık gibi etkenlerin varlığında oluşur ve sonuç olarak "İdrar kaçırma" problemi oluşur. İdrar kaçırma, bazı kadınların çok önemli sorunudur. Bu konuda hassas davranarak tedavi yöntemlerini öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına başvurmak çok önemlidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Remzi Aydın, "Ürojinekoloji ve kadınlarda idrar kaçırma" hakkında bilgi verdi...

MENOPOZ SONRASI SORUN

Kişinin kendi kontrolü dışında idrarını tutamaması problemine "İdrar kaçırma" deniyor.. İdrar kaçırma, kadınlar için, özellikle de menopoz sonrası dönemdekiler için çok büyük bir sağlık problemi olmakla birlikte, sosyal ve hijyenik sorunlara da neden oluyor. İdrar kaçırma menopoz öncesi kadınların yaklaşık % 10 ila %30'unu, menopoz sonrası kadınların ise % 35 ila % 56'sını etkileyen bir hastalık.

TEDAVİSİ MÜMKÜN

İdrar kaçırma şikayeti ile başvuran hastaların tedavisinde ilk olarak konservatif (yani cerrahi olmayan) yöntemler uygulanıyor. Seçenekler arasında aktif egzersiz, ilaç tedavilerini gibi birkaç daha tedavi yöntemi var. Ayrıca egzersiz programları da tedavinin önemli aşamasını oluşturuyor.




En önemli neden genetik yapı...

Kadınlarda idrar kaçırma şikayetlerinin en önemli nedeni genetik yapı. Bağ dokusu, kalıtımsal olarak zayıf ve sarkmaya eğilimli olan bireylerde, bu problem sıklıkla oluşuyor.

Diğer nedenleri ise;

" Kronik solunum yolu hastalıkları

" Zor doğumlar

" Menopoz

" Radyasyon tedavisi

" Kronik kabızlık

15 - 30 DAKİKALIK OPERASYON İLE TEDAVİ

Konservatif tedavilere uygun olmayan hastalar için cerrahi tedavi, önemli bir seçenek. Eskiden uzun süreli yatmayı gerektiren ve uzun dönemli başarı oranı düşük operasyon tekniklerinin yerini, günümüzde genel anestezi ve hastanede kalmayı gerektirmeyen, maksimum 30 dakikada uygulanan operasyonlar almıştır.



16 yıl önce