|

Sirke gribe karşı etkili

Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde herkes soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Özellikle kalabalık ortamlarda çalışanlar, okul çağındaki çocuklar bağışıklık sistemleri zayıfladığı anda grip ve soğuk algınlığı ile karşı karşıya kalıyor. Yediğimiz besinlerin dışında hijyen için de kullanılan sirke hastalıklardan koruyan özelliklere sahip.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 9/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:47 - 9/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Sirke gribe karşı etkili
Sirke gribe karşı etkili

Virüsün bulaştığı yüzeylerin detaylı temizlenmemesi de hastalığın yayılımını arttırıyor. Mikrop kırıcı özelliği ile dikkat çeken, yediğimiz besinlerin dışında hijyen için de kullanılan sirke hastalıklardan koruyan özelliklere sahip…

Uzmanlar grip ve soğuk algınlığının arttığı kış mevsiminde özellikle hijyene dikkat edilmesini tavsiye ediyor. Daha çok salatalarda turşularda kullandığımız sirke, soğuk algınlığının yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde evlerden eksik edilmemesi gereken bir şifa kaynağı. Ev temizliğinden, sebze ve meyve temizliğine kadar birçok alanda yararlandığımız sirke, mikrop kırıcı ve bakteri giderici özellikleriyle hastalığın oluşumunda veya yok edilmesinde oldukça etkili.

Grip virüsünün bulaştığı yüzeylere temas edilmesinin dahi hastalığın bulaşma riskini arttırdığını belirten uzmanlar, hastalık halinde temizliğe ayrı bir özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Geleneksel tıpta, çok eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılan sirke temizlik için de en doğal yardımcı. Özellikle masa, kapı kolları, mutfak tezgahı, oyuncak gibi sık dokunulan eşyaların sulandırılmış sirke ile temizlenmesi yüzeylerin mikroplardan arındırılmasında etkili oluyor. Böylece hastalığın başka kişilere bulaşmasının da önüne geçiliyor.

10 yıl önce
default-profile-img