|

5 yaşında 5 çocuğa umut oldu

Bursa''da yüksekten düşmesi sonucu ağır yaralanan 5 yaşındaki çocuk, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Küçük D.T''nin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

İha
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 10:58 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
5 yaşında 5 çocuğa umut oldu
5 yaşında 5 çocuğa umut oldu

Bursa''da 14 gün önce D.T. isimli 5 yaşındaki bir çocuk, yüksekten düşmesi sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Acıbadem Hastanesi''nde 14 gündür yoğun bakımda olan minik çocuk, dün akşam saatlerinde yaşam mücadelesine yenik düştü. Beyin ölümü gerçekleşen D.T.''nin ailesi zor bir karar vererek, tek çocuklarının organlarını bağışlamayı kabul etti.

5 ÇOCUĞA UMUT OLDU

D.T.''nin organları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Acıbadem Hastanesi ve Ankara''daki bir hastanede nakil bekleyen 5 minik çocuğa umut oldu. Beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından ameliyata alınan minik çocuğun organlarının yapılan işlemlerin ardından hastanelere sevk edileceği bildirildi.

MİNİK ÇOCUKTAN GERİYE FOTOĞRAFLARI KALDI

Küçük çocuğun ölümün ardından ailesi ve yakınları da derin üzüntü yaşadı. Acılı baba G.T.''de oğlunun ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi üzerinden ''14 gündür yoğun bakımda hayat mücadelesi veren biricik yavrumuzu kaybettik'' yazarak paylaştı. Organları nakil bekleyen 5 çocuğa umut olan D.T.''den geriye ise, annesinin omzunda uyurken çekilmiş fotoğrafı kaldı.

''TOPLUMUMUZDA 60 BİNİN ÜZERİNDE ORGAN YETMEZLİĞİ ÇEKEN HASTA VAR''

Organ bağışının önemine vurgu yapan Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, ''Türkiye organ açlığı içerisinde bulunduğu için organ bağışı bir kez daha önem arz ediyor. Toplumumuzda bugün 60 binin üzerinde organ yetmezliği çeken hasta var. Bunların büyük bir bölümü kadavradan sağlanan organlarla nakil olmak zorunda. Ancak organ bağışında Avrupa''nın gerisindeyiz. Son yıllarda çok ciddi çaba sağlayarak ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bizi önümüzdeki yıllar için umutlandırıyor. Bugünde değerli ailemiz yakınları vefat ettiği için organlarını bağışladı. Bu organlarda inşallah İl Sağlık Koordinasyon Sistemi''nin katkılarıyla ve bakanlığın dağıtımıyla uygun alıcılarıyla buluşacak. Aileye baş sağlığa diliyorum ve duyarlılıklarından ötürü tebrik ediyorum'' dedi.

''BİRİLERİ ÖLÜMDEN KURTULACAK''

Organların 5 kişiye umut olacağını ifade eden Gülten, ''İnşallah birileri görecek, birilerinin kalbi atacak, birilerinin böbrekleri çalışacak ve biri de ölümden kurtulacak. Ancak dağıtım tamamlanmadı. Tetkiklerimiz devam ediyor. Çok yakın bir zamanda sanıyorum tamamlanacak ve nakil işlemleri de beraberinde gerçekleşecek'' diye konuştu.

10 yıl önce