|

5 yıldızlı klinik

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde faaliyet gösteren Nefroloji kliniği, sunduğu hizmet ile takdir topluyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak düzenlenen merkez, hastalardan da tam not alıyor. Hastanenin Nefroloji Kliniği Şefi Doç. Dr. Nesrin Bicik Bahçebaşı, "Biz hastalarımıza en iyi şekilde hizmet veriyoruz ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi

Hüseyin Arıcı
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 05:34 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
5 yıldızlı klinik
5 yıldızlı klinik

Her iki hastaya bir oda, refakatçılara özel yatak üniteleri, hasta yakınları için özel bekleme lobisi ve modern yemekhanesi... Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2008'de kurulan Nefroloji kliniği, diyaliz hastaları için adeta umut oldu. 60 yatak kapasitesi ve aylık 1200 diyaliz hizmeti verilen klinik, hastalara adeta otel konforunda hizmet sağlanıyor. Kliniğin kuruculuğunu üstlenen Doç. Dr Nesrin Bicik Bahçebaşı, kliniği uzun uğraşlar sonunda hizmete girdiğini belirterek, 'Biz hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz bu aşamada bizlere her zaman yardım eden baş hekimliğmiz ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum' dedi.

AB STANDARTLARINDA

2008 yılında hizmete açılan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji kliniği hastalarına Avrupa Birliği standartlarında hizmet sunuyor. Klinikte her iki hastaya bir oda ayrılırken her odada televizyon bulunuyor. Hasta yakınlarının da unutulmadığı merkezde hasta bekleme lobisi mevcut. Hasta sağlığının ön planda tutulduğu klinikte enfeksiyonlu hastalar, diğer hastalar için risk unsuru oluşturmaması için özel odalarda tedavi ediliyor. Hastaların tahlil sonuçlarını bünyesinde barındırdığı laboratuvarlarda analiz edebilen klinik bu sayede hastalarını başka merkezlere yönlendirerek yormuyor.

HASTALARDAN TAM NOT

Klinikte tedavi gören hastalar, personel tarafından kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirtiyor. Hastalardan Sunay Aydın, daha önce başka merkezlerde sıradan bir tedavi gördüğünü belirterek, ' Buradaki hizmet bir devlet hastanesi olmasına rağmen son derce kaliteli. Bizlere bu hizmeti sunan başta doktorlarımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' dedi. Sigorta ile tedavilerini ücret ödemeden özel hastanelerde devam ettirebilecek olan hastalar ise kliniğin hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek özel hastaneye gitmeyi düşünmediklerini söylediler.


ADETA BİR İNŞAAT YAPTIK

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji merkezinin kuruculuğunu üstlenen Doç. Dr Nesrin Bicik Bahçebaşı, kliniği bu hale getirmek için çok büyük çabalar sarf ettiklerini söyledi. 2008'de kendisine bu görevin verildiğini belirten Bahçebaşı, ' 2008'den önce bu bina adeta harabe halindeydi, tedavi merkezlerimiz hijyenden yoksun bir durumdaydı, hatta personelimizin yemek yiyeceği bir yemekhane bile yoktu. Biz başhekimliğimiz ve hayırsever iş adamlarımız desteği ile kliniği bu haline kavuşturduk, o dönemlerde adeta inşaat yaptık' dedi.


12 yıl önce