|

Ankara Tıp'ta dumansız yerleşke

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinde tütün ve tütün ürünlerinin içilmesi yasaklandı. Tıp Fakültesinden yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu kararıyla 1 Eylül'den itibaren Morfoloji Yerleşkesinde tütün ve tütün ürünlerinin içilmesinin yasaklandığı ifade edildi.

Aa
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:39 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara Tıp'ta dumansız yerleşke
Ankara Tıp'ta dumansız yerleşke

Yerleşkede yalnızca iki alanda, morfoloji kantininin yanındaki 61 ve çalışma salonları karşısındaki 39 metrekarelik alanda geçici bir süre için bu yasağın uygulanmayacağı belirtildi.

Uygulamanın başlaması dolayısıyla Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. A. Rüçhan Akar, Ankara Üniversitesi Sigara ile Savaş Grubu (SİSAG) Başkanı Prof. Dr. Fikri İçli'nin de katıldığı tören düzenlendiği kaydedilerek, Rektör Prof. Dr. İbiş'in, "Son uygulamayla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir ilki daha gerçekleştirerek sigaraya karşı yürüttüğü kararlı mücadelesini daha ileriye taşıdığı" ifadesini kullandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ertürk'ün de konuşmasında, Morfoloji Yerleşkesinin "Dumansız Hava Sahası" olarak belirlendiği, bir süreliğine 2 alanda sigara içilebileceğini ama zamanla bu uygulamanın tüm yerleşkede hayata geçeceği bilgisini verdiği kaydedildi.

10 yıl önce