|

Artık çocuk parklarında da sigara içilemeyecek!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk parklarında artık sigara içilemeyeceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Yetişkin parklarında da yine parkın bir köşesinde sigara içme alanı olacak" dedi.

Aa
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 10:48 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Artık çocuk parklarında da sigara içilemeyecek!
Artık çocuk parklarında da sigara içilemeyecek!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ile AA editörleri, bölge müdürleri ve dünyanın çeşitli merkezlerindeki muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı..

Hastane bahçelerinde, cami avlularında, AVM, hastane girişlerinde, dışarıda giriş kapısında belirli mesafe çizgiler çizilecek. O mesafe dışında sigara içme alanları yapılacak" diye konuştu.

Türkiye'de sigara kullanım oranının "Yüzde 31'lerden yüzde 27'lerin altına indiğini ve 2 milyondan fazla vatandaşın sigarayı bıraktığını anlatan Müezzinoğlu, son 5 yılda 15-25 yaş grubunda sigaraya başlama oranının da düştüğünü, bunu kendilerinin çok mutlu ettiğini belirtti.

Sigara içenleri bıraktırmanın büyük bir başarı olduğunu ancak tiryakiliği önlemeyi daha da önemli gördüğünü söyleyen Müezzinoğlu, gençlerin sigara içmeyi artık negatif bir unsur olarak algıladığını dile getirdi.

Müezzinoğlu, 2017 sonu itibarıyla sigara kullanım oranını, yüzde 25'lerin altına indirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esas hedefimiz de 2023'lerde yüzde 20'ler ve altına inebilmek. Toplumda yüzde 31'lerden aldığımız sigara içme oranını, 15 yaş üstü, yüzde 20'lerin altına indirebilmek. İlk hedefimiz yüzde 25'in altına inmek."

Tütün ve tütün ürünleriyle mücadeleye yeni alanlar eklendiğine, nargilenin de kapsam içine alındığına işaret eden Müezzinoğlu, Yeşilay Cemiyetinin "Ucunda Ölüm Var" kampanyasının bu konuda ciddi bir farkındalık sağladığını ifade etti.


10 yıl önce