|

Bağımlılık tehdidine karşı görev öğretmenlerde

Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, öğretmenlerin öğrencilere iyi örnek olması gerektiğini belirterek, "Öğretmeninin sigara kullandığını gören öğrencinin sigaraya başlaması, kaçınılmaz" dedi.

Aa
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 11:59 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Bağımlılık tehdidine karşı görev öğretmenlerde
Bağımlılık tehdidine karşı görev öğretmenlerde

Karaman, yazılı açıklamasında, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanım yaşının gittikçe düşmesinin ve bu maddelerin hızla yaygınlaşmasının, okullar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Karaman, çocukları ve gençleri tehdit eden her türlü bağımlılığa karşı okullarda önlem alınması gerektiğini bildirdi.

Bağımlılık tehlikesiyle ilgili çocukların, yeterli bilgi sahibi olmamaları, merak, özenti ve kendini ispat etme içgüdülerine kapılmaları karşısında eğitimcilerin bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

"Gençleri eğiterek ve gönüllü hale getirerek akranlarının bağımlılığına karşı mücadele etme ve onlara iyi bir rol-model olma konusunda yönlendirme imkanı önümüzde duruyor. İyi örnek olma noktasında en önemli etken, öğretmenlerdir. Söz ve davranışlarıyla öğrencilere rol model olması, öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli meseledir. Onları hayata bağlayacak bir ideale kavuşturmak, ancak eğitimle mümkündür. Kaliteli bir nesil yetiştirmek ve buna bir süreklilik kazandırmak, eğitimde hedeflenen asıl amaçtır."

Karaman, topluma örnek olacak meslek mensuplarının başında gelen öğretmenlerin sigaradan uzak durması gerektiğini belirterek, "Öğretmeninin sigara kullandığını gören öğrencinin sigaraya başlaması, kaçınılmaz" ifadesini kullandı.

Sigaranın, alkol ve uyuşturucu kullanımına geçişe yol açtığına dikkati çeken Karaman, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın (TBM), pilot olarak uygulanan İstanbul'un ardından 2014-2015 eğitim öğretim yılında tüm Türkiye'de yaygınlaşacağı bilgisini verdi.

Karaman, yeni eğitim öğretim yılında 8 milyon öğrenciye bağımlılıklarla ilgili eğitim verilmesi ve projeyle okullarda bilinç ve farkındalık oluşturulmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

10 yıl önce