|

Bahar göze değmesin

Bahar mevsiminin gelmesi alerjik rahatsızlıkları gündeme getiriyor. Havada uçuşan polenler alerjik hastalıklara neden olan en önemli etken. Bunlardan en fazla etkilenen organımız ise gözlerimiz.

.
00:00 - 29/03/2013 Cuma
Güncelleme: 23:27 - 28/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Bahar göze değmesin
Bahar göze değmesin

Bahar mevsimi ile birlikte göz nezlesi vakalarında (konjonktivit) önemli artış görüldüğünü belirten Avrupagöz Merkezi Medikal Direktörü Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, ''Kaşınma nedeni ile gözün sürekli ellerle ovalanması, alerjik duruma ikincil olarak başka enfeksiyonların eklenmesine neden oluyor ve tablo ağırlaşıyor'' dedi.

Dr. Ömer Kamil Doğan, şu bilgileri verdi: ''Gözde kaşınma, kızarıklık ve reaksiyona bağlı olarak gelişen damar genişlemesi meydana gelir. Bu sebeple şiddetli yanma ışığa bakamama, yabancı cisim hissi ve bulanık görme meydana gelir. Havada uçuşan polenler, alerjik reaksiyona neden olan bir dizi olayı başlatır. Alerjide hastalar gözlerini kaşımaya ve ovuşturmaya doyamaz. Bu kaşımalar korneanın yapısında bozulmalara sebep olur ki bunların en ciddisi ise görme kaybına yol açan keratokonustur. Bu durum gözde şişme, kızarıklık, aşırı kaşıntı hissi ve sulanmaya neden olur. Vakalarda hastalara damla verilir.

11 yıl önce