|

Bahar yorgunluğuna çaresi

Bahar aylarında mevsim değişikliğine bağlı düşen vücut direncini artırmak, yorgunluk ve konsantrasyon eksikliğini gidermek için süt tüketiminin önemini vurgulayan uzmanlar, her gün düzenli içilen 2 bardak sütün bahar yorgunluklarını ortadan kaldırdığını söylüyor.

Yeni Şafak
12:03 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 27/04/2015 Pazartesi
DHA

Baharın gelişiyle birlikte görülen ve özellikle stres altında yaşayanları etkileyen bahar yorgunluğunu gidermek için uzmanlar süt içilmesini öneriyor. Yaşam kalitesini azaltan bahar yorgunluğu konusunda gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ağır rahatsızlıklara neden olabilen tükenmişlik sendromunun tetiklenebileceğini vurgulayan uzmanlar, sütün içindeki sinir sistemini kuvvetlendirici vitaminler sayesinde bahar yorgunluklarının giderildiğini kaydediyor.



Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yeterli ve dengeli beslenme ile beyin fonksiyonları arasındaki güçlü ilişki bulunduğunu belirtiyor. İnanç: “süt; içerdiği protein, triptofan isimli amino asit, B2, B6, B12 vitaminlerinden zengin bir besin olması nedeniyle bahar yorgunluğundan korunabilmek için sinir sisteminde etkili olan günlük vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. Özellkle Triptofan dışarıdan besinlerle almamız gereken bir elzem amino asittir. Kandaki triptofan düzeyindeki düşüşler, mutsuzluk belirtilerini artırmaktadır. İyi bir triptofan kaynağı olan süt, bahar yorgunluğu kaynaklı tükenmişlik sendromuna etkili olduğu bilinen serotonin adlı maddenin üretimini uyarmaktadır. Bu sebeplerden dolayı, bahar yorgunluğundan korunabilmek için günde 2 bardak süt içilebilir" dedi.


#bahar yorgunluğu
#süt
#Prof. Dr. Neriman İnanç
9 yıl önce