|

Bakandan kanser uyarısı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kanserle mücadelede en önemli argümanımız, bir defa kötü alışkanlıklardan özellikle sigaradan uzak durma, ikincisi sağlıklı beslenmek, üçüncüsü hareketli yaşam. Bunlar, kanserle olan muhataplığımızı en az yüzde 50 azaltır" dedi.

Yeni Şafak
16:46 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:48 - 28/05/2015 Perşembe
AA

Bursa'da, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde yatan hastalara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Müezzinoğlu, Başhekim Op. Dr. Oktay Çelik'ten, iki ay önce faaliyete geçirilen radyoterapi cihazıyla ilgili bilgi aldı.



Müezzinoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, kanser tedavilerinde dünyanın en ileri teknolojilerini kullanan ülke olduğunu söyledi.



Bu radyoterapi cihazını Edirne'de üniversite bünyesinde kurduklarını ve daha sonra ülke genelinde yaygınlaştırdıklarını anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Kanser, vatandaşlarımızın da en çok korktuğu hastalıkların başında geliyor. Bakanlık olarak kanser hastalığında en ileri teknolojinin kullanılmasına büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki süreçlerde Türkiye'yi yalnız kendi insanına tedavi yapan değil, bölgesindeki kanser hastalarının da onkoloji tedavisini yapan bir merkez yapmayı hedefliyoruz. Kanserle mücadelede en önemli argümanımız, bir defa kötü alışkanlıklardan özellikle sigaradan uzak durma, ikincisi sağlıklı beslenmek, üçüncüsü hareketli yaşam. Bunlar, kanserle olan muhataplığımızı en az yüzde 50 azaltır. Yüzde 50 kanser hastası olmamamızın tedbiri kendi elimizde. Sigara, akciğer kanserinin en önemli nedeni. Alkol ve alkolizm, karaciğer hastalıklarının en önemli nedeni. Sağlıksız beslenme, bütün kanser türleriyle ilgili zemin hazırlıyor. Hareketsiz yaşam yine bu anlamda önemli etken. Birinci tedbir, vatandaşların kendilerini korumaları gerekiyor."




#müezzinoğlu
#kanser
#bakandan kanser açıklaması
9 yıl önce