|

Bir annenin en mutlu anı

Küçük adımlarla yürüyen Serebral Palsi' hastası Eren, ilk olarak kendisine kucak açan annesine gidip ona sarılarak öptü.

Dha
00:00 - 13/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 10:59 - 13/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir annenin en mutlu anı
Bir annenin en mutlu anı

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Murat ve ev hanımı anne Ajda Bilgin'in ikiz çocuklarından Eren, doğuştan 'Serebral Palsi' hastası olarak dünyaya geldi. Bir süre ikizi Ege ile birlikte kuvözde kalan ve sarılık tedavisi görün iki kardeşten Eren'in ikizi normal gelişimini sürdürürken, Eren'de kalp rahatsızlığı, görme sorunları ve serebral palsi kaynaklanan motor fonksiyonlarında gerilik tespit edildi. Çeşitli hastanelerde tedavi gören Eren yürüyemedi.

Ailesi ise, daha önce yaptığı tedavilerle yürüme yetisi olmayan kişilere umut olan ve uyguladığı tedavi yöntemiyle medyada yer alan ve hastaların 'Sihirli Melek' lakabı taktığı Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülşah Yaşa Öztürk'e başvurdu.Bunun üzerine Eren hastaneye yatırıldı. Kas kuvvetlerini ve eklem hareket açıklığını artırmak, denge koordinasyonunu sağlamak üzere düzenli egzersizler yaptırıldı. Modern Tıpla birlikte tamamlayıcı tıp uygulamalarını içerisinde yer alan refleksoloji tedavisi uygulandı. 1.5 ay süren tedavi ardından Eren, kimseden yardım almadan ayakta durmaya ve adım atmaya başladı. Eren, ilk adımlarını kendisine kucak açan annesine doğru yaptı ve kucak açan annesine sarılıp, onu öptü. Annenin mutluluğu ise yüzüne yansıdı. Eren'i koridorda bulunanlar alkışlarıyla destekledi.

"ÇOK MUTLUYUM"

Oğlunun 7 yaşında da olsa yürümeye başladığı için çok mutlu olduğunu belirten anne Ajda Bilgin, şöyle dedi:

"İkiz eşi olarak dünyaya geldi. 9 aylıkken hastalığını öğrendik. 1 yaşında fizik tedaviye başladık,ancak sonuç alamadık. 7 yıldır uğraşıyoruz, ancak Eren ayakta bile duramıyordu. Uzunköprü'de tedaviye başladık ve 1,5 ayda oğlum ilk defa adım attı. Çok mutluyuz. Anlatılamayacak bir duygu.Hep emekliyordu, şimdi ayağa kalktı yürüyor.Hep oğlumun yürüyerek açtığım kucağıma gelmesini hayal ediyordum. Hayalim gerçek oldu. İnşallah oğlum daha iyi olacak."

Yürüdüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Eren ise, doktor ve ekibine teşekkür etti.

Eren'in ikiz eşi olarak dünyaya geldiğini belirten Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülşah Yaşa Öztürk, şunları söyledi:

"Eren, ikizi ile birlikte sarılık tedavisi almış ve kuvözde bir dönem takip edilmişler. İkizi normal gelişimini sürdürürken, Eren'de kalp rahatsızlığı, görme sorunları ve serebral palsi kaynaklanan motor fonksiyonlarında gerilik nedeni ile çeşitli merkezlerde tedavi görmüş. Fakat ayakta desteksiz durma ve yürüyebilme fonksiyonlarını kazanamamış. Hastanın bize başvurusu sonrası değerlendirilmesini yapıp Fizyoterapistimiz Murat Kabuk ile birlikte rehabilitasyon programımızı oluşturduk. Anneye gerekli eğitimi verip ekibimize dahil ettik. Eren'e başarabileceğine dair tüm ekibimizle psikolojik destek verip kendine güvenmesini sağladık. Kas kuvvetlerini ve eklem hareket açıklığını artırmak, denge koordinasyonunu sağlamak üzere egzersizlerini düzenli yaptırdık. Modern Tıpla birlikte tamamlayıcı tıp uygulamalarını kullandık. Hastamız tedavinin sonunda desteksiz ayakta durmaya ve adım atmaya başladı.Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ekibi olarak bir kez daha bu mutluluğu yaşadık. Eren'i taburcu edeceğiz. Ancak düzenli takiplerimiz sürecek."

11 yıl önce