|

Burun ameliyatları çok arttı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çapar, burun estetiğinin artık bilim sayesinde korkulan bir ameliyat olmaktan çıktığını belirterek, bu durumun hasta sayısını artırdığını söyledi.

İha
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:55 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Burun ameliyatları çok arttı
Burun ameliyatları çok arttı

Yakın zamana kadar ameliyat olmak isteyenlerin çekindiği burun ameliyatları teknik gelişmeler sayesinde hasta açısından çok daha kolay hale geldiğini hatırlatan Çapar, ''Burun ameliyatları özellikle ameliyat sonrası şişlikler, morluklar, uzun süren alçı gibi nedenlerden dolayı hastalar isteseler de ameliyatlardan kaçınıyorlardı'' dedi.

Trabzon'da 5 seneden beri faaliyet gösteren Op. Dr. Mustafa Çapar, günümüzde teknolojik ilerlemelerin her alanda olduğu gibi burun estetiğine de yansıdığını söyledi. Ameliyat sonrası kullanılan alçılar yerine artık ısı ile şekillenen termolabil ateller kullanıldığını ifade eden Çapar, ameliyat sonrası gelişebilecek şişlik ve morlukların kullanılan ilaçlar sayesinde oldukça azalabildiğini kaydetti.

Anestezi tekniği

En büyük ilerlemenin de anestezi tekniğinde olduğunu belirten Dr. Çapar, ''Artık burun ameliyatlarında narkoz (genel anestezi) olmadan da sedasyon ile çok rahat yapılabiliyor. Özellikle narkoz korkusu olup da ameliyat olamayan hastalar bu teknikle çok daha rahat ameliyat olabiliyor. Ayrıca bu teknikle son 10 yılda binden fazla burun estetiği operasyonunu sorunsuz bir şekilde yapılıyor'' dedi.

Burun estetiği olmak isteyen hastalara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Dr.Mustafa Çapar, burun estetiğinin estetik cerrahinin en zor ameliyatlarından biri olduğunu ve çok ciddi tecrübe gerektirdiğini bu yüzden de cerrah seçiminin ameliyattan olumlu sonuç almada birinci öncelik olduğunu söyledi. Dr.Çapar, ayrıca hastanın beklentilerinde de gerçekçi olması gerektiğini hatırlatarak ''hasta ne istediğini bilmeli'' dedi.

10 yıl önce