Yüksek kolesterolün belirgin ön belirtilerinin olmadığını bu yüzden farkındalığın geç olabildiğini anlatan Kandıralı, 'LDL kötü kolesterol ve HDL iyi kolesteroldür. LDL'nin 200'ün altına olması gerekir. 200-239 arası sınırın üstü yükseğe yakındır, 240 üstü ise yüksek kolesterol tanısıdır. Yüksek kolesterole yediğiniz besinler, fazla kilolu olmak, hareketsiz sedanter yaşam sürmek, yaş, aile geçmişi ve genel sağlığın durumu etkilidir' dedi. Yüksek kolesterole neden olan besinleri doymuş katı ve sıvı yağlar ( tereyağını sınırlandırın, işlenmiş et ürünleri, palm yağı (hurma yağı) tüketmeyin), aşırı kilo, trans yağ ve hidrojene bitkisel yağlar ( katı margarinler, cips, kraker, kurabiyeler vb.), alkol ve yağlı etler, sigara, kafein, abur cuburlar ( kruvasanlar, muffinler vb.), fast food ( kızarmış patates, hamburger vs.) olarak sıralayan Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, daha sonra şunları kaydetti; Kolesterol düşürücü doğal besinler:
Zeytinyağ: Tekli doymamış yağ asitlerinden zengindir, LDL kolesterolü azaltır.