|

Cildi güzelleştirmenin püf noktaları

Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, sağlıklı bir cildin sağlıklı bir bedenin yansıması olduğunu belirterek, 'Unutulmamalı ki yiyip içtiğimiz her şey, meyveler ve sebzeler cilt sağlığımız için büyük önem taşır.' dedi.

İha
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:52 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cildi güzelleştirmenin püf noktaları
Cildi güzelleştirmenin püf noktaları

Cilt güzelliği için antioxidan destek alınabileceğini dile getiren Dr.Gönül Ateşsaçan, 'Günde 10-12 bardak su, Beta caroten,C ve E Vitaminleri,Bolca yeşil yapraklı sebzeler,Lahana, pazı, havuç, biber. Cilt için bolca su ve bol oksijen gerekli .Bu arada mutluluk hormonu olan serotonini unutmayalım, mutluyken kan akışı dengelenir , cilt pembeleşir ve güzelleşir' diye konuştu.

'Cilt için yemeği unutmayın' diyen Dr.Gönül Ateşsaçan, şu uyarılarda bulundu; 'Antioksidanları kullanın, cildi ve damarları korur. Vitamin E ve C , Beta Karoten, Selenyum:Meyvelerde, Sebzelerde, Fındık ve Tahıllarda mevcuttur.Neler yemeliyiz- Karatonidler ve Flavonidler. Meyveler; Böğürtlen, Yaban Mersini, Elma; kiraz, Siyah Erik, ahududu, kızılcık, çilek, avokado, portakal, kırmızı üzüm. Sebzeler; Brokoli, Zencefil Kökü, Sarımsak, Kırmızı Lahana, Koyu Yeşil yapraklı Sebzeler,(Ispanak gibi),Kırmızıbiber, havuç, soğan, domates. Yağlı Tohumlar; Fındık, Ceviz. Tahıllar; Yulaf ezmesi, kabuklu pirinç. Yazın özellikle ambalajlı, rafine( işlenmiş) gıdaları tüketmeyin.Taze meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin.Katkı maddelerinin hepsi toksindir, yani zehir.Zehir vücutta yağların toplanmasına neden olurlar.'

10 yıl önce