|

Cilt lekelerinden kurtulmanın yolu

Güneş ışınları, deniz suyu ve diğer faktörlerin de etkisiyle cildimizde oluşan lekelerden kurtulmanın mümkün olduğu belirtildi.

İha
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:21 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Cilt lekelerinden kurtulmanın yolu
Cilt lekelerinden kurtulmanın yolu

Dr.Şerafettin Saraçoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ''Deri yüzeyinde gözlediğimiz kahverengi veya kırmızı her türlü lekenin tedavisinde ideal başlangıç zamanı Eylül sonu ekim aylarıdır. Gün ışığının yakıcı, leke yapıcı dik açılı etkili ışınları ülkemizi terk ederken aynı zamanda günlerin kısalması ve dış ortamda geçirilen sürecin kısalması nedeniyle ideal tedavi başlama zamanı sonbaharın ilk aylarıdır'' dedi.

Özellikle hamilelik maskesi olarak da isimlendirilen melasma, güneş lekeleri gibi sorunlarda insanlar lekenin koyulaştığı dönem olan yaz aylarında çözüm için başvurduğunu söyleyen Saraçoğlu, ''Aslında yaz aylarında bu tür lekelerin tedavisi her türlü çabaya rağmen tam olarak kontrol altına alınamıyor. Melasma ve benzeri lekeler tedaviye hızlı yanıt alınabilen sorunlar değildir. Sonbaharda başlanan tedaviler ile lekeler sorunun şiddetine göre genellikle 1-3 ayda kontrol altına alınır. Tedavi bu süreçle sonlanmaz. İdeali tedavinin koruma programı ile devam etmesidir. Koruma süreci en az dokuz ay devam ettirilir. Bu sayede net bir yıllık bir süreç tedavi altında tutularak sorunun düzelmesi ve kontrol altında tutulması sağlanmış olur'' diye konuştu.

10 yıl önce