|

Cilt lekelerine önlem için bunu yapın

Uzmanlar, sıcak hava ve güneşe maruz kalmanın, ciltteki lekeleri artırdığını, bunların medikal tedavi ve lazerle silinebileceğini, koruma amaçlı güneş kremi ve deri nemlendiricilerin kullanılması gerektiğini söylüyor.

Yeni Şafak
12:44 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:49 - 27/05/2015 Çarşamba
IHA

Yaz mevsimine girilirken, ciltte oluşan lentigo ve malezma gibi lekelerde de artış görülüyor. Medical Park Tarsus Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, sıcak hava ve güneşe fazla maruz kalmanın lekeleri artırdığını söyledi. Dr. Ak, bu lekelerin lazerle silinebileceğini ancak bir süre sonra yenilenme oranının yüksek olduğunu kaydederken, internetteki uygulamalar ve satılan natürel ürünlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.



"EN BÜYÜK FAKTÖR GÜNEŞ"


Lentigo ve malezma lekelerini ortaya çıkaran faktörlerin başında güneş ışığının geldiğini vurgulayan Dr. Mehmet Erol Ak, “Güneş yanıklarından kaynaklanan lekelerin kalıcı bir tedavisi yok ancak lazerle bunları silmek mümkün. Yine de bir süre sonra tekrarlama olasılıkları yüksek. Önerimiz sabah 09.00 ile öğleden sonra 16.00 saat aralığında güneşe çıkılmaması, havuz veya denize girilmemesi. Bu saat aralığında uzun süre kalınması ciltte her türlü lekelerin artmasına, bunların huy değiştirerek cilt kanserlerine dönüşmesine vücutlarda güneş çarpmasına, vücutta su kaybına ve beyin kanamalarına neden olabiliyor. Bu saat aralığına dikkat edilmesini öneriyoruz'' diye konuştu.



"YÜZÜNÜZÜ GÜNEŞTEN KORUYUN"


Öte yandan Dr. Ak, çillerin neredeyse hepsinin lazer kullanılarak geriletilebildiğini belirtti. Ciltte leke oluşmaması için bahar ve yaz aylarında, karlı kış günlerinde yüz bölgesinin güneşten korunması gerektiğini ifade eden Dr. Mehmet Erol Ak, “Bunun için şapka, şemsiye ve güneşten koruma faktörü 30 ve üzerinde olan koruyucu krem kullanılmalı. Özellikle bahar ve yaz aylarında yüz bölgesine ağda veya sir ağda, ip ile epilasyon veya kimyasal soyma gibi işlemler uygulanmamalı" dedi.

#sıcak havalar
#yaz mevsimi
#yaz cilt
#güneşin cilde zararları
#güneşten korunma yolları
9 yıl önce