|

Çok çay içtü hasta oldu!

Michigan'da 47 yaşında bir kadın 17 yıl boyunca günde en az 100 poşet çay içti ve nadir görülen bir kemik hastalığına yakalandı.

YENİSAFAK.COM.TR - SAĞLIK
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Çok çay içtü hasta oldu!
Çok çay içtü hasta oldu!

Kalça, sırt, kol ve bacak ağrısıyla hastaneye giden kadının kemik filmi çekildi.

Kadını tedavi altına alan Dr. Sudhaker Rao, hastanın omuriliğinin bel kemiğine bağlandığı noktada kemiklerin sıkıştığını, kollarındaki bağların ise sertleştiğini belirtti. Rao, "Hastanın kanında normalden 4 kat fazla florür bulundu. Bu nedenle teşhisi iskelet florozisi olarak koyduk" dedi.

İSKELET FLOROZİSİ NEDİR?

''İskelet florozisi'', içinde florür minerali bulunan çay ve suyu fazla tüketmek sonucu ortaya çıkan bir kemik hastalığı olarak biliniyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, floridasyon bölgelerinde yaşayan yaşlı beyaz kadınlarda, bilek kemiği kırılmalarının yüzde 32 daha fazla görüldü ortaya çıkmıştı.

Uluslararası bir Romatoloji çalışması, birçok Amerikalı'nın günlük miktarda tükettiği doğal floridasyonlu sularla, diz osteoartiriti rahatsızlığını ilişkilendirmişti. Bu tip kemik rahatsızlıkları genellikle yanlış tanı konularak artrit(eklem iltihabı) gibi gözükse de, bunların tümü erken evre iskelet florozisi ile bağlantılı. İskelet florozisi içeren artrit rahatsızlığı, Yeni Zelanda'ya her yıl 2 milyar dolara mal oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü(WHO), dental florozisin uzun dönemlik florür zehirlenmesinin ilk görünür işareti olduğunu kabul ederken, Sağlık Bakanlığı gibi floridasyon destekçileri; "Dental florozisin sadece kozmetik bir sorun" olduğunu söyleyerek halkı yanıltmaya devam ediyorlar.


11 yıl önce