|

Deli dana şüphesi: 1 ölü

KKTC'de bulunan bir hastanede deli dana ön tanısı ile tedavi altına alınan hastalardan birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yeni Şafak
14:38 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:36 - 15/04/2015 Çarşamba
IHA

KKTC Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, halk arasında deli dana olarak bilinen Creutzfeldt-Jacob ön tanısı konulan hastalardan birinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Kamiloğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, kesin tanı için beyin dokularından alınan örneklerin, tanı konulması amacıyla ilgili merkeze gönderildiğini, konu hakkında bilgi paylaşılmaya devam edileceği kaydedildi.



KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi'nde, nörodejeneratif bir beyin hastalığı ön tanısı ile tetkik ve tedavi edilmekte olan iki hastanın, halk arasında deli dana olarak bilinen Creutzfeld-Jacobs hastası olduklarına dair kesin bir bulgunun olmadığını açıklanmıştı. Açıklamada, henüz kesinleşmese de söz konusu kişilere, Creutzfeld-Jacobs hastalığı ön tanısı konduğu belirtilerek, kamuoyunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak, yanlış bir anlamaya mahal vermemek için açıklama yapılma gereği duyulduğu kaydedilmişti.



#deli dana
#Lefkoşa
#Kıbrıs
9 yıl önce