|

Domuz gribinden bir ölüm daha

Muğla'da Kavak Mahallesi'nde yaşayan ve 4 Mart'ta yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Yatağan Devlet Hastanesine başvuran Rasim Kaya (58), burada bir süre tedavi gördükten sonra "domuz gribi" (H1N1) şüphesiyle İzmir'deki özel bir hastaneye sevk edildi. Burada 20 Mart'ta "domuz gribi" teşhisi konulan Kaya, dün akşam yaşamını yitirdi.

Yeni Şafak
12:53 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:59 - 25/03/2015 Çarşamba
AA

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, yaptığı açıklamada, hastanın viral enfeksiyona bağlı olarak yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Yatağan Devlet Hastanesine geldiğini, buradaki tedavisinin ardından İzmir'deki özel bir hastaneye sevk edildiğini söyledi. Hastanenin başhekiminden edindikleri bilgiye göre Rasim Kaya'nın "domuz gribi" nedeniyle dün saat 19.00 sıralarında yaşamını yitirdiğini bildiren Tekin, şöyle konuştu:



"Domuz gribinin diğer viral enfeksiyonlardan herhangi bir farkı yok. Her yıl gripten çok sayıda ölüm gerçekleşiyor. Kanser tedavisi gören veya kronik rahatsızlığı bulunan hastalar, bağışıklık sisteminin çökmesi nedeniyle viral enfeksiyonlarla ölebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız bol sıvı tüketerek, bol miktarda vitamin alarak ve spor yaparak kendilerini domuz gribi ve diğer viral enfeksiyonlardan koruyabilir."

#domuz gribi
#Yatağan Devlet Hastanesi
#Cihan Tekin
#Muğla Sağlık Müdürü
9 yıl önce