|

Ebola şüphesi acil servisi kapattırdı

Gebze Fatih Devlet Hastanesi acil servisi ebola şüphesiyle kapatılıp karantinaya alındı. Kocaeli'de, ebola şüphesiyle iki hastane karantinaya alındı.

İha
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 11:53 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Ebola şüphesi acil servisi kapattırdı
Ebola şüphesi acil servisi kapattırdı

Sabah saatlerinde yüksek ateş şikayetleriyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gelen biri yabancı uyruklu iki hasta paniğe neden oldu. Doktorlar hastanın ebola şüphesi kapmasından şüphelendi. Acil servis boşaltıldı kapılar kapatıldı. Doktor ve hemşireler ile hasta bakıcılarının olduğu acil servis karantinaya alındı. Ebola şüphesi olan hastalardan biri Mısır'da çalıştığı belirtilen bir Türk işçi, diğer hastanın ise Türk olduğu, dün ülkemize giriş yaptığı belirtildi. Hastalardan biri Derince'ye sevk edildi. Doktorlar ve hastane yönetimi bir açıklama yapmazken, Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ndeki karantina hâlâ devam ediyor. Acil servis önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kocaeli'de iki hastane ebola şüphesiyle karantinada

Kocaeli'de, ebola şüphesiyle iki hastane karantinaya alındı.Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Fatih Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş şikayetiyle gelen iki hasta sebebiyle hastanenin acil bölümü karantinaya alındı. Gelen hastalardan birinin Mısır'da çalıştığı ve dün Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. Ebola şüphesiyle karantinaya alınan hastalardan birinin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesi üzerine, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de acil bölümü kapatılarak karantinaya alındı. Doktorlar ve hastane yönetimleri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. İki hastanenin de acil servis bölümleri önünde yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

Ebola şüpheli hasta Gebze'den Kocaeli'ye sevk edildi

Gebze Fatih Devlet Hastanesinin karantinaya alınmasına neden olan ebola şüpheli hasta, geniş güvenlik önlemleri altında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sabah saatlerinde yüksek ateş şikâyetiyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gelen bir hasta paniğe neden oldu. Bu nedenle Gebze Fatih Devlet Hastanesi acil servisi ebola şüphesiyle kapatılıp karantinaya alındı. Hasta, geniş güvenlik önlemleriyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Gebze Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde de dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

9 yıl önce