|

Ebru Gündeş tıp dünyasına ışık oldu

Amerika'da her yıl düzenlenen bilimsel kongrede Ebru Gündeşi'in hastalığı ve iyileşme aşaması yüzlerce hekime izlettirildi. Gündeş'in doktoru Prof. Dr. Cengiz Kuday, katılımcılara hastalık evresini anlattı

Sağlık Servisi
00:00 - 5/05/2009 Tuesday
Güncelleme: 22:35 - 4/05/2009 Monday
Yeni Şafak
Ebru Gündeş tıp dünyasına ışık oldu
Ebru Gündeş tıp dünyasına ışık oldu

Ebru Gündeş bundan 10 yıl önce, albüm tanıtımı yaptığı sırada kameraların karşısında baygınlık geçirdi. Dakikalar içinde kaldırıldığı Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde Prof.Dr. Cengiz Kuday ve ekibi tarafından gerekli tetkikler yapıldığında beyin damarlarında oluşan anevrizmasının kanadığı ortaya çıktı. Gündeş yine dakikalar içinde ameliyata alındı. Ameliyattı ardından da hayata döndü. Gündeş'in anevrizmasının kanadığı sırada görüntülenmesi, bu sorunu yaşayan pek çok insana da ışık oldu. Çünkü görüntülerin bu problemle uğraşan beyin cerrahları için önemi büyüktü.

DÜNYADA İLK KEZ BEYİN KANAMASI RESMEDİLDİ

Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof.Dr. Cengiz Kuday, kısa bir süre önce ABD'de katıldığı kongrede, kendisini sevindiren bir sürprizle karşılaştığını belirtiyor. Prof.Kuday, 15 yıldan beri katıldığı 'İnme ve Beyin kanamaları' adlı kongrede, bir vakasının gösterileceğinin anons edilmesinin ardından Ebru Gündeş'in anevrizmasını kanadığı sırada çekilen görüntülerinin ekrana yansıdığını kaydediyor. Kuday, ' Finlandiyalı meslektaşım Prof.Juha A.Hernesniemi, bana dönerek, 'Eğer müsaade ederseniz sizin bir vakanızı gösterebilir miyiz?' " dedi. Şaşırdım. Sonrasında, Ebru Gündeşin kanama anının olduğu filmi gösterdi. Şöyle devam etti. 'Bu film bir kanamanın dünyada ilk resmedilişidir. Yani kanama anında çekilmiş ilk resmidir. Şu ana kadar dünyada öyle bir görüntü yok. Kanama anında resmi çekilen ilk hasta.' Prof. Dr. Cengiz Kuday, Bu tür vakalarda ameliyat, zamanında , uygun merkezlerde ve tecrübeli ellerde yapılırsa hastaların kısa zamanda normal yaşama dönebileceğini de sözlerine ekledi.

10 yıl önce albüm tanıtımı esnasında beyin kanaması geçiren ünlü sanatçı Ebru Gündeş, Prof. Dr. Cengiz Kuday tarafından ameliyat edilmişti. Uzun bir süre hastanede tedavi altında tutulan Gündeş, daha sonra yaptığı açıklamarda artık hayata daha sıkı sarıldığını her şeyi kafasına takmadığını ve stresten uzak durduğunu söylemişti.

15 years ago