|

Gazzeli çocuğun yüzü Türkiye'de birleştirildi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları esnasında evine füze isabet etmesi nedeniyle yüzünün bütün kemikleri parçalanan 10 yaşındaki Abdulmuti Abukmeil, Türkiye'de ameliyat edildi. Acıbadem Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın öncülüğünde gerçekleştirilen ve plastik cerrah, kulak burun boğaz (KBB) uzmanı, çene cerrahı, ortopedist ve anestezistlerin katıldığı 6 saat süren ameliyat, başarılı ile sonuçlandı.

Aa
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:43 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Gazzeli çocuğun yüzü Türkiye'de birleştirildi
Gazzeli çocuğun yüzü Türkiye'de birleştirildi

Türkiye'ye Filistin Beyaz Eller Derneği tarafından getirilen Abdulmuti'nin durumu hakkında Acıbadem Atakent Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, donanımlı hastanelerinde olaya multidisipliner yaklaştıklarını belirterek, hastanın kendilerine geldiğinde çok ciddi yaralara sahip olduğunu söyledi.

Hastayı incelediklerinde yüksek teknoloji ve çoklu yaklaşımla işi çözebileceklerine karar verdiklerini dile getiren Karaaltın, "Dünyada nadir merkezlerde yapılabilecek bir operasyonu gerçekleştirdik. Ve bunun altından ekipçe kalktık" dedi.

Karaaltın, 10 yaşındaki çocuğa tekrar o gülüşü sağlayabilecekleri için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Abdulmuti bize getirildiğinde yüzü 'puzzle' gibiydi. Çok parçalı kırıklar vardı, neredeyse bütün kemikleri kırıktı" diye konuştu.

Ameliyata katılan diğer doktorların büyük emek harcadığını ve ağır bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaaltın, şu anda Abdulmuti'nin durumunun çok iyi olduğunu, yüz kemiklerinin yerine getirilmesi ile gerekli aparatı yüzüne taktıklarını aktardı.

Karaaltın, Abdulmuti'nin yüzünün kemiklerinin 6 haftada kaynayabileceğini belirterek, "6 hafta sonra Abdulmuti normal hayatına dönebilecek. Gülebilecek, futbol oynayabilecek. Yani kolay değil. Paramparça bir yüz gelmişti. Füze patlaması sonucu" dedi.

Abdulmuti'nin acıya ve ameliyatlara karşı çok dayanıklı ve sabırlı olduğunu dile getiren Karaaltın, şu anda her şeyin yolunda olduğunu ve Abdulmuti'nin eskisi günlerine döneceğini söyledi.

"Türkiye'yi çok seviyorum"

Zorlu bir çalışma ve uluslararası operasyonun ardından Abdulmuti, yoğun bakım sürecini de sağlıklı bir şekilde tamamladı. Basın toplantısına katılan Abdulmuti'nin, çok mutlu olduğu görüldü.

Sağlığının çok iyi olduğu kaydedilen Abdulmuti, çok mutlu olduğunu ifade etti.

İyileşme sürecinde olduğu için çok uzun konuşamayan Abdulmuti, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, ameliyat sürecine katkısı olanlara teşekkür etti.

Türk halkına teşekkür..

Filistin Beyaz Eller Derneği Başkanı İsa Al-Asmar, Abdulmuti'yi Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, derneklerinin işinin hastalarla ilgilenmek olduğunu söyledi.

Abdulmuti ile beraber Türkiye'ye 15 hasta getirdiklerini kaydeden Asmar, Acıbadem Hastanesi'ne, ameliyatı gerçekleştiren ekibe, yöneticilere ve Dr. Karaaltın'a teşekkür etti.

Asmar, "Abdulmuti'nin bulunduğu yere füze isabet etti. Ailesinden 4 kişi daha yaralandı. Abdalmuti'nin şu hali gösteriyor ki İsrail, Gazze'de çocukları vuruyor. Gazze ve Filistin'in yaralarını sardığı ve bizlere kucak açtığı için Türk hükümetine, Türkiye'ye, Türk halkına ve Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantının ardından Asmar, üniversite hastanesi yetkililerine ve Karaaltın'a teşekkür plaketi ile üzerinde Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bir tablo hediye etti.

10 yıl önce