|

Gülmek acıyı ve ağrıyı azaltıyor

Gülmenin faydalarına dair bugüne dek birçok iddia ortaya atıldı. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, içten gülmenin salınan hormonlar nedeniyle insanı dinamik kılarak, acı, ağrı gibi hisleri de azalttığını söyledi.

İha
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:10 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gülmek acıyı ve ağrıyı azaltıyor
Gülmek acıyı ve ağrıyı azaltıyor

İçten bir gülümsemeyle insanın karşısındakilere pozitif bir imaj çizerek, sosyal ortamlarda ilişkilerin daha samimi olmasını sağladığını ifade eden Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, ''Eğlenceli veya komik bir durum karşısında gülmemek ya da kahkaha atmamak mümkün değildir.

'Siz kahkaha atarken, vücudunuzda faydalı değişiklikler oluyor'

Siz farkında olmadan kahkaha atarken, vücudunuzda o kadar faydalı değişiklikler oluyor ki sıralamakla bitmez. Güldüğümüz zaman diyafram kasılarak mide, dalak ve karaciğer gibi organlarımızı uyarır. Aynı zamanda yüz, boyun, kol ve karın gibi kaslarımız da gevşer. Gülmek beyin için zevklidir. Gülerken beyinde dopamin salgısının harekete geçerek bağımlılık yaptığı bilinmektedir. Dolayısıyla kişiler üzerinde sakinleştirici bir etkisinin olduğu da kanıtlanmıştır. Uzmanlar günde sadece 1 dakikalık gülümsemenin 45 dakikalık bir rahatlamaya eşdeğer olduğunu söylüyorlar'' dedi.

'Gülmek dinamizmi artıyor'

Son yıllarda uzmanların gülmenin faydalarının yanı sıra tedavi edici özelliğinin olup olmadığını da araştırdıklarını söyleyen Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, ''Güldüğümüzde salınan hormonların bizi dinamik kılarken, aynı zamanda acı, ağrı gibi hisleri de azalttığı gösterilmiştir. Dolayısıyla diş hekimine giderken az da olsa bir endişeniz var ise, gülümsemenin size yardımcı olacağını söyleyebiliriz. Özetlemek gerekirse; sağlıklı dişler, estetik gülüşler ve hatta sağlıklı bireyler. Lütfen düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmeyi unutmayın'' diye konuştu.

9 yıl önce