|

Hac ve umreye gideceklere sağlık yardımı

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, vatandaşını korumak amacıyla ücretsiz aşı yapan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
17:06 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:06 - 22/04/2015 Çarşamba
AA

Atatürk Havalimanı Fatih Ergökmen Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Hac ve umreye gidecek vatandaşlarımıza sağlık yardımı" konferansında konuşan Hatipoğlu, yolculuğa çıkacak vatandaşları sağlık açısından oluşabilecek risklere karşı doğru bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.



Hatipoğlu, yolculuların evlerine sağlıklı dönmesi için hijyen kurallarına çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek, "İster Ebola olsun, ister MERS olsun, ister tüberküloz olsun, veba olsun, kolera olsun, aklınıza hangi enfeksiyon gelirse gelsin, ellerinizi iyi yıkıyorsanız bütün bu enfeksiyonlardan yüzde 50 korunmanız mümkün. Eğer kalabalık yerlerde maske de takıyorsanız bu ihtimal yüzde 70'lere kadar varabiliyor" değerlendirmesini yaptı.



Hac ve umreye gidecek vatandaşlar için seyahat sağlığı merkezleri oluşturduklarını ifade eden Hatipoğlu, bu merkezlerin sayısını geçen yıl 43'e çıkardıklarını belirtti.



Hatipoğlu, bu merkezlere ulaşmanın artık çok kolay olduğunu dile getirerek, "Burada ücretsiz aşı yapıyoruz. Vatandaşını korumak amacıyla ücretsiz aşı yapan tek ülkeyiz" dedi.



Konferansta, Çanakkale Kara Savaşları'nda şehit olan sağlık görevlilerine ilişkin hazırlanan kısa filmin gösterimi de yapıldı.

#Atatürk Havalimanı
#umre
#Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu
9 yıl önce