|

Hakkari'de fenalaşan kadın gözlem altında

Hakkari'de, hac dönüşü fenalaşan kadının, Hakkari Devlet Hastanesinde gözlem altına alındığı belirtildi.

Aa
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:59 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Hakkari'de fenalaşan kadın gözlem altında
Hakkari'de fenalaşan kadın gözlem altında

Alınan bilgiye göre, bir süre önce kutsal topraklardan dönen 60 yaşındaki S.A'nın ishal, yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetlerinin artması üzerine sağlık ekiplerine haber verildi. Belirtilerden dolayı MERS virüsünden şüphelenilmesi üzerine, kadın özel kıyafetli sağlık görevlileri tarafından güvenli bir şekilde evinden alınarak, Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. S.A, intaniye servisinde oluşturulan özel izole odaya alındı. Hasta ile ilgilenen birim çalışanlarına da maske dağıtıldı.

Gözlem altında

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde de, hac dönüşü rahatsızlanan kişi, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce hacdan dönen Mustafa Ş. (71), yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetleriyle Gelibolu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Mustafa Ş'de görülen belirtiler nedeniyle MERS virüsünden şüphelenilmesi üzerine Çanakkale'deki ilgililere haber verildi. Bu sırada hastanenin Acil Servis bölümüne giriş ve çıkışlar yasaklandı, personele maske dağıtıldı.

Özel kıyafetli sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınan Mustafa Ş, daha sonra Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bu hastanede de ilaçlı temizlik yapıldı. Hastaya yapılan tetkiklerin sonuçları 2-3 gün içinde belli olacak.

9 yıl önce