|

Hava ambulansı, Suriyeli ikizler için havalandı

Ereğli'de solumun yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören Suriyeli ailenin ikiz bebekleri, hava ambulansıyla Konya'daki özel bir hastaneye gönderildi.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:18 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Hava ambulansı, Suriyeli ikizler için havalandı
Hava ambulansı, Suriyeli ikizler için havalandı

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Ereğli ilçesinde yaşayan 14 çocuklu Diyap (49) ve Ayşe Hüseyin Batuli (41) çiftinin Ereğli Devlet Hastanesinde 1 kilo 100 gram ağırlığında erkek ve 1 kilo 200 gram ağırlığında kız ikiz bebekleri dünyaya geldi. Kuvöze alınan bebeklerde solumun yetmezliği görülünce Konya'da bulunan hava ambulansı talep edildi. Devlet Hastanesi bahçesindeki piste inen ambulans, iki ayrı seferde bebekleri Konya'daki özel hastaneye götürdü. Baba Diyap Batuli, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle 2 yıl önce Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine geldiklerini, daha sonra Ereğli'ye taşındıklarını söyledi.

İlçede kurdukları düzenle hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını dile getiren Batuli, 14 çocuğundan 6'sının kız olduğunu, Suriye'de iken hepsini evlendirdiğini kaydetti.

İkiz çocuklarının 7 aylıkken dünyaya geldiğini ifade eden Batuli, "Yüce Allah'ım inşallah onları bize bağışlar. Suriyeli olduğumuz için Türkiye''ye ilk geldiğimiz dönemlerde vatandaşlar ve devletimizden çok yardım aldık. Şimdi Ereğli''de kurduğumuz düzenle hayatımıza devam ediyoruz" dedi.

Uzman Dr. Fatih Şanlı, bebeklerin 29 haftalık dünyaya geldiğini bildirdi.

Bebeklerin genel durumlarınının iyi olduğunu belirten Şanlı, solunum cihazına bağlı şekilde tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

9 yıl önce
default-profile-img