|

Hobi ile başladı ama hedefi botanik bahçesi

Ordu''nun Kumru ilçesinde 2 yıldır yaşantısını doğaya adayan Remzi Kınalı, bu süreçte hem kaybettiği eşinin kanser tedavisi ile uğraştı hem de sayısız çiçek, meyve sebze dikti.

İha
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:19 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Hobi ile başladı ama hedefi botanik bahçesi
Hobi ile başladı ama hedefi botanik bahçesi

Remzi Kınalı''nın Erekçeli Mahallesi''nde Kumru şehir merkezi manzaralı bahçesinde Karadeniz topraklarında pek görülmeyen Amerikan elması, karpuz, isot biber, süs kabağı, horozibiği gibi bitki, meyve ve sebzeler görenlerin büyük ilgisini çekiyor.

BÜTÜN YORGUNLUĞUMU ALIYOR

Çiçek meyve ve sebze yetiştirme hobisi olduğunu belirten Remzi Kınalı, ''Kumru''da görev yapan doktor arkadaşım vardı. Bizim karşımızda oturuyordu. Evinin güneş gören odalarına saksılarda çiçek ekmişti. Çok da güzel görünüyordu. Ondan aşı aldım ve öğrendim. Bu iş bir hobi ama öğrenmeniz gereken çok dersler var. İlkbahardan kar yağana kadar çiçekleri dizayn etmek gerekli. Hangi mevsimde hangi çiçeğin açacağını bilmeniz gerekir. Bu işi yapınca biraz yorulursun ama ürünü görünce bütün yorgunluğun gidiyor ve dinleniyorsun'' dedi.

EŞİMİ KAYBETTİM AMA YIKILMADIM

Çiçek, meyve ve sebze işi ile uğraşırken eşinin 2 yıl kanser tedavisi gördüğünü ancak kurtaramadıklarını ifade eden Remzi Kınalı, ''Eşim kanser tedavi görüyordu ama eve geldiğinde yatan hasta olmadığı için çiçeklerle o da uğraşıyordu. Bir anlamda eşim için de moral kaynağı olmuştu ama onun ömrü yetmedi'' diye konuştu.

50-100 ÇEŞİT VAR

Evin bahçesinde yetiştirdiği çiçek, meyve ve sebzelerin görenler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Remzi Kınalı, ''Yetiştirdiğim çiçek, meyve ve sebzelerin köklerinden çevremdeki dostlarıma ücretsiz veriyorum. Onlara nasıl yetiştirmeleri gerektiğini de öğretiyorum. Bahçemde ortanca, melisa, horozibiği, yıldız, kadife, yaklaşık 50 çeşit gül çeşidi, pepino, Amerikan elması, armut, kabak, süs kabağı çeşitleri var. Burada Karpuz olmaz dediler denedik oldu. 15-13 kiloluk karpuzlar oldu. İnsanın esnaf olması, memur olması bu işleri yapmaya engel değil. Azim olduktan sonra her şey oluyor. Ben bir süredir bu işi deneme amaçlı yaptım ama hedefim burayı daha da genişleterek botanik bahçesi yapmak'' şeklide konuştu.

10 yıl önce